Siirry sisältöön

Kaukolämpöliittymä

Tältä sivulta löydät lisätietoa kaukolämpöverkkoon liittymisestä. Laskurimme avulla saat myös arvion lämpöverkkoon liittymisen kustannuksista.

Kuinka kaukolämpöverkkoon liitytään?

Kaukolämpöverkkoon liittyminen on helppoa, kun alueella on kaukolämmön jakeluverkko. Kaukolämpö laajenee myös uusille alueille, jolloin kiinteistöjä voidaan liittää kaukolämpöverkkoon kysynnän perusteella.

Kaukolämpöön voi liittyä sekä uudisrakennus että lämmitystapaa vaihtava kiinteistö. Kaukolämpöpalveluiden asiakkaaksi liittymistä varten tehdään sopimus, joka sisältää kaukolämpöverkkoon liittymisen ja lämmityksen toimituksen.

Voit tarkistaa, sijaitseeko kotisi Porvoon Energian kaukolämmön jakelualueella kaukolämpökartastamme. Voit myös soittaa meille, puh. 019 661 411, tai lähettää sähköpostia osoitteeseen kaukolampo@pbe.fi.

Kaukolämpöurakointiin soveltuviin urakoitsijoihin voit tutustua tällä sivulla.

 

Mitä kaukolämmön käyttö maksaa?

Kaukolämmön hinta koostuu tehomaksusta sekä lämpöenergian hinnasta eli kulutusmaksusta. Tehomaksun suuruus määräytyy asiakkaan tarvitseman lämpötehon perusteella. Käytetty kaukolämpö laskutetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston/sopimuksesi mukaisesti. Olemme alle laskeneet muutamia esimerkkikulutuksia, joiden pohjalta voit arvioida myös omia lämmityskustannuksiasi.

Yhden asunnon omakotitalo

  • Kaukolämpöteho 10 kW
  • Vuosittainen lämmönkäyttö 18 MWh
  • Vuosikustannus (teho- ja energiamaksu) n. 1 750 euroa.

15 asunnon rivi-/kerrostalo

  • Kaukolämpöteho 70 kW
  • Vuosittainen lämmönkäyttö 150 MWh
  • Vuosikustannus (teho- ja energiamaksu) n. 12 900 euroa.

80 asunnon kerrostalo

  • Kaukolämpöteho 230 kW
  • Vuosittainen lämmönkäyttö 600 MWh
  • Vuosikustannus (teho- ja energiamaksu) n. 49 000 euroa.

Esimerkkihinnat laskettu 03-2022 PBElämpö-tuotteen hinnan mukaan. Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään.

Porvoon Energian vihreä, hiilineutraali kaukolämpö

Porvoon Energia on vihreän energian edelläkävijä ja pyrkii järjestelmällisesti pienentämään ekologista jalanjälkeään. Uusiutuvan polttoaineen osuus kaukolämmön tuotannosta on jo yli 90 prosenttia, ja yhtiön tavoitteena täysin uusiutuviin polttoaineisiin perustuva tuotanto. Tuotamme ja myymme Suomen Luonnonsuojeluliiton auditoimaa EKOenergiaa, mikä tarkoittaa, että tuotantomme täyttää kaikista tiukimmat kansainväliset kestävyyskriteerit.

Kaukolämpötuotteemme

Liittymälaskuri

Tilaustehon suuruus määräytyy asiakkaan tarvitseman lämpötehon perusteella. Asuinrakennuksissa lämpöteho määrätään käyttäen tehontarpeena 22 W rakennuskuutiometriä kohti.

Laskurin esittämä hinta koskee asuinkiinteistöä. Teollisuudelle ja muille rakennuksille liittymismaksu lasketaan lämmitystehotarvesuunnitelman mukaan.

Tilavuus (m³)
Tilausteho (Kw)
Liittymismaksu

Kaukolämmön yhteydenottolomake