Siirry sisältöön

Ilmoita viasta

Tältä sivulta löydät vikailmoituslomakkeemme. Antamalla mahdollisimman tarkat tiedot viasta, nopeutat vian korjausta.

Jos sähköt katkeavat laajemmalta alueelta, häiriö on yleensä jo tiedossamme ja korjaustoimenpiteet aloitettu. Häiriökartaltamme näet tiedossamme olevat runkoverkon viat ja suunnitellut keskeytykset.

Vikailmoituksella voit ilmoittaa meille sähkökatkosta, linjalla olevasta puusta tai maassa roikkuvista johdoista. Vikailmoitukseen voi halutessaan helposti myös lisätä kuvan.

Ilmoita sähköviasta

Voit myös tehdä vikailmoituksen soittamalla numeroon 020 690 144

Sähkökatkon toteaminen

  • Jos valot sammuvat yhtäkkiä tai televisiosi lakkaa toimimasta, kyse voi olla laiteviasta, sähkökatkosta tai kotisi oman sähköverkon häiriöstä. Kokeile ensin, syttyvätkö valot muissa huoneissa ja toimivatko muut kodinkoneet. Varmista sen jälkeen sulaketaulusta, että sulakkeet ovat ehjät. Vaihda tarvittaessa palanut sulake uuteen tai kuittaa automaattisulake.
  • Jos koko asunto on pimeä eivätkä mitkään laitteet toimi, pääsulake voi olla palanut. Vaihda palanut pääsulake.
  • Katso, onko naapurilla sähköt. Yleensä huoneistot, lähitalot ja lyhyt kadunpätkäkin kuuluvat samaan sähköverkkoon, ja jos valot ovat pois naapuristakin, kyseessä on kodin sähköverkkoa laajempi katko.
  • Mikäli kyseessä on laajempi katko, on todennäköistä, että päivystäjämme ovat jo saaneet ilmoituksen viasta. Voit tarkistaa tilanteen verkkosivustomme häiriökartasta, jota päivitetään reaaliaikaisesti. Vikapalveluun kannattaa soittaa vasta tarkistuksen jälkeen, jotta esimerkiksi mahdollisen uuden vikapaikan havainneen puhelu tavoittaisi meidät mahdollisimman tehokkaasti.

Lue lisää: Näin toimit sähkökatkon sattuessa

Katuvalaistuksen vikailmoitus

Onko katuvalo sammunut, vilkkuuko se tai palaako yötä päivää? Tee vikailmoitus julkisen alueen katulampusta merkitsemällä paikka kartalle, niin hoidamme asian kuntoon. Parhaiten saamme tiedon rikkoutuneista tai vioittuneista katuvalaisimista asiakkailtamme.

Ilmoita viasta katuvalaistuksessa

Voit myös tehdä vikailmoituksen soittamalla numeroon 020 690 144

Valaistuksen huolto

Katuvalotöissä korjausaikamme ovat kaupungin keskusta-alueilla sekä taajamissa noin kolme (3) viikkoa ja muilla alueilla noin viisi (5) viikkoa.