Siirry sisältöön

Kaukolämpö - kestävä valinta

Kaukolämpö on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen valinta kotisi lämmitykseen. Se on myös kestävä, kotisi asumismukavuutta lisäävä ja laadukas lämmitysmuoto, joka nostaa kiinteistösi arvoa.

Miksi kaukolämpö?

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto, joka soveltuu mihin tahansa rakennukseen. Se on palvelu, jossa asiakas ulkoistaa lämmityksestä ja sen toiminnasta huolehtimisen ammattilaisille. Kaukolämpöön liittyminen on helppoa ja nopeaa, kun lähistöllä on kaukolämmön jakeluverkko.

Uudet kaukolämpölaitteet vievät vähemmän tilaa kuin vanhat. Lisäksi moderni lämmönsäätöautomatiikka auttaa pienentämään lämmityskuluja. Laitteet ovat helppokäyttöisiä ja vaativat vain vähän huoltoa.

Porvoon Energian kaukolämpö on vihreää, hiilineutraalia lähilämpöä. Se syntyy kotimaisin voimin, on turvallista ja paikallisesti työllistävää. Se myös säästää luontoa, sillä sitä saadaan uusiutuvista energianlähteistä ja talteen otetusta lämmöstä. Innovatiivisin ratkaisuin ja automaatiota hyödyntäen voidaan tehokkaasti käyttää myös palaavaa, matalampilämpöistä kaukolämpövettä.

Motivan opas

Me valitsimme kaukolämmön

Mikan omakotitalo Porvoossa lämpiää kaukolämmöllä.
Mutta mikä on lämmittävin teko, jonka Mika on tehnyt naapureilleen?

Kaukolämpö oli Brunberg Oy:lle ykkösvalinta.
Mutta mikä on tuotantopäällikkö Arto Salmelan lämmittävin muisto makeistehtaalla?

Vihreä, hiilineutraali tuotantomme

Porvoon Energia on vihreän energian edelläkävijä ja pyrkii järjestelmällisesti pienentämään ekologista jalanjälkeään. Uusiutuvan polttoaineen osuus kaukolämmön tuotannosta on jo yli 95 prosenttia, ja yhtiön tavoitteena täysin uusiutuviin polttoaineisiin perustuva tuotanto.

Porvoon Energian biovoimalaitoksissa käytössä oleva sähkön ja lämmön yhteistuotanto on kaukolämmön energiatehokkuuden ja ympäristömyönteisyyden keskeisin elementti. Kaukolämpö hyödyntää lämpöenergiaa, joka syntyy sähköntuotannon yhteydessä. Yhteistuotanto on miltei kaksi kertaa tehokkaampaa verrattuna erilliseen sähkön ja lämmön tuotantoon.

Porvoon Energian Tolkkisten biovoimalaitoksissa tuotetaan Suomen luonnonsuojeluliiton auditoimaa EKOenergiaa. EKOenergian tuottamiseen käytetään ainoastaan puupohjaisia polttoaineita kuten kuorta, haketta ja purua.

Puupohjaisten polttoaineiden käyttö ei lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Niiden sisältämä hiilidioksidi sitoutuu uuteen kasvuun ja päästöt ovat samansuuruiset kuin mitä syntyisi hakkuutähteiden lahotessa maastoon.

Tolkkisten voimalaitos

  • Sähköntuotannon teho 12,5 MW + 10,2 MW
  • Kaukolämpötuotannon teho 38 MW + 38 MW
  • Kaukolämmön vuosituotanto n. 240 GWh (kattaa yli 90 % Porvoon kaukolämmön myynnistä)
  • Sähkön vuosituotanto n. 75 GWh (kattaa n. 15 % Porvoon Energian sähkönhankintatarpeesta)
  • Polttoaineen vuosikulutus n. 500 000 irtokuutiota metsä- ja puuhaketta