Siirry sisältöön

EKOenergia

Vihreistä vihrein EKOenergia

Energian vihreydessä on eroja. Kaikki uusiutuva energia ei automaattisesti ole yhtä kestävästi tuotettua. EKOenergia on ainut kansainvälinen energiaympäristömerkki. Sen avulla varmistetaan, että loppukuluttaja saa ostopäätöksensä vaikutuksista oikeaa tietoa. EKOenergian tuottamisen ja myymisen kriteerit ovat tiukat, ja Suomessa niiden täyttymistä valvoo Suomen luonnonsuojeluliitto.

EKOenergian kriteerit

EKOenergia takaa ilmastorahastonsa avulla, että osa myydyn energian liikevaihdosta käytetään uuden uusiutuvan energian rakentamiseen. Tämä on asiakkaan ainut tapa varmistua siitä, että oma vihreä valinta tuottaa lisää kestävyyskriteerit täyttäviä energiantuotantomuotoja. EKOenergian Ympäristörahasto puolestaan korjaa vanhan vesivoiman aiheuttamia haittoja. Rahasto on rahoittanut hankkeita ympäri Suomen.

Lue tuloksista

ekoenergia

Porvoon Energia tuottaa ja myy EKOenergiaa

Biovoimalaitoksemme Porvoon Tolkkisissa on yhtiömme ensisijainen EKOenergian tuottaja. Lämmön ja sähkön yhteistuottamiseen käytetään paikallista metsähaketta, joista valikoidaan ainoastaan soveltuvat osat kuten kuori ja puru. Sitä varten ei kaadeta puita, vaan otetaan metsästä talteen ne osat, jotka eivät kelpaa jatkojalostukseen. Kun hake on tuotu biovoimalaitokseen ja poltettu, siitä syntyvä tuhka palautuu metsään lannoitteen muodossa. Tätä kutsutaan suljetuksi kierroksi.

Osta EKOenergiaa tästä