Siirry sisältöön

Lämmityksen lisäratkaisut

Minun Energiani / Lämmityksen lisäratkaisut

Tukilämmitysjärjestelmillä sekä lämmitysjärjestelmän säätölaitteilla ja automaatiolla voit keventää kodin lämmityksen ostoenergian määrää ja kustannuksia. Pidä lämmitysjärjestelmän kuntoa yllä säännöllisillä huolto- ja kunnostustoimilla ja käytä tukilämmitystä oikein.

Tukilämmityksellä ja säätölaitteilla saavuttaa huomattavia säästöjä. Parhaan lopputuloksen saat, kun optimoit lämmityksen ja tukilämmityksen huolellisesti. Laskutoimituksia tehdessä kannattaa katsoa kokonaisuutta, sillä päällekkäisillä säästötoimilla voi olla toisiaan kumoava vaikutus.

Lämmityksen säästöjä kannattaa tavoitella. Valitse sinun kotiisi sopiva ratkaisu:

  • ilmalämpöpumpun tehokas käyttö pienentää jopa 30-40 % huonetilojen lämmitysenergiasta sähkölämmitystalossa
  • puun pienpoltto varaavassa tulisijassa korvaa jopa 30 % lämmitysenergiasta
  • lämmitysjärjestelmän säätölaitteilla, kuten termostaateilla ja automaatiolla, ja oikeilla käyttötavoilla jopa 30-40 % kokonaisenergiankulutuksesta

Puun pienpoltto kannattaa

Takka tai puu-uuni kuuluu suomalaisen pientalon vakiovarustukseen. Tulisijan säännöllinen lämmitys vähentää ostoenergian tarvetta ja on kustannustehokasta etenkin, jos puun saa omasta metsästä ilmaiseksi. Erityisesti suora sähkölämmitys reagoi nopeasti tukilämmitykseen.

Lue lisää

Ilmalämpöpumpun energiatehokas käyttö

Ilmalämpöpumppu täydentää hyvin sähkölämmitystä. Mitä avonaisempi tila on, sitä laajemmalle lämpö leviää. Laitteen tuottaman lämmön määrä riippuu ulkoilman lämpötilasta.

Lue lisää

Tarkkaa säätöä automatiikalla

Energiatehokas asuminen on helppoa, turvallista ja mukavaa, kun siirryt laitekohtaisesta ohjaamisesta keskitettyyn kodinohjausratkaisuun. Yksi järjestelmä huolehtii lämmityksen, ilmanvaihdon, valaistuksen ja turvajärjestelmän ohjauksesta.

Lue lisää

Sähkölämmityksen uudistaminen

Sähkölämmitysjärjestelmät ikääntyvät ja vikaantuvat vuosikymmenien kuluessa. Päivittämällä sähköpatterit ja termostaatit nykyaikaisiin, säätöominaisuuksiltaan tarkkoihin ja hyvillä ohjausmahdollisuuksilla varustettuihin malleihin voit säästää sähkölämmityksessä jopa 20 %.

Lue lisää