Siirry sisältöön

Muuttajan muistilista

Onnea uuteen kotiin!

Porvoon Energiasta saat sähköä kotiisi, sijaitsi se missä päin Suomea tahansa! Tekemällä sähkösopimuksen uuteen kotiisi kaksi viikkoa ennen muuttopäivää varmistat että uudessa kodissasi on sähköt päällä kun muutat.

Porvoon Energian Muuttopuhelin on suora kanava muuttoon liittyvien sähkösopimusasioiden hoitamiseen. Muuttopuhelimessa voit hoitaa sähkösopimuksen päivityksen uuden asunnon tarpeita vastaavaksi ja samalla ilmoittaa uuden osoitteesi järjestelmäämme kirjattavaksi. Alle koostamamme muuttajan muistilista auttaa viemään muuton kunnialla maaliin!

Muuttopuhelin (019) 661 4230 palvelee ma-pe 8-18.00.

Muuttajan muistilista

Muuttoilmoitus ja postin kääntäminen

Tee muuttoilmoitus sekä postille että maistraatille. Virallisen muuttoilmoituksen voi tehdä jopa kuukauden ennen muuttoa.

Sähkösopimus

Sähkösopimuksen päivittäminen on hyvä hoitaa viikkoa, paria ennen suunniteltua muuttopäivää. Ajoissa hoidettu sopimuksen solmiminen tai päivitys varmistaa, että sähköt ovat päällä uudessa osoitteessa heti muuttopäivästä lähtien. Porvoon Energian vihreä sähkö on ilmastoystävällinen valinta!

Sähkösopimuksen voi päättää aikaisintaan siihen päivään, kun asunnossa viimeisen kerran käyttää sähköä. Sähköt katkaista asunnosta heti sopimuksen päättymistä seuraavana päivänä.

Sinulla voi olla samaan aikaa voimassa oleva sähkösopimus sekä uuteen että vanhaan asuntoon. Voit esimerkiksi asua vanhassa asunnossasi siihen asti, että remontti uudessa asunnossasi valmistuu.

Muut sopimukset

Mikäli muutat omakotitaloon, muista tehdä myös jätehuolto-, kaukolämpö- ja vesisopimukset.

Internet

Kerrostaloissa on nykyisin usein yhtiövastikkeeseen sisältyvä laajakaista. Jos näin ei ole, sovi nykyisen operaattorisi kanssa yhteyden siirrosta tai solmi uusi sopimus.

Kotivakuutus

Selvitä vakuutusyhtiösi kanssa, sopiiko nykyinen kotivakuutuksesi myös uuteen kotiisi. Kannattaa myös tarkistaa, kattaako kotivakuutuksesi mahdolliset muuton aikana tapahtuvat vahingot.

Muuttoapu

Muuttoon tarvitaan monenlaista: pakkauslaatikoita, auttavia käsiä sekä tietenkin auto tavaran kuljettamiseen. Saatko porukan kasaan vai tarvitsetko muuttofirman? Muuttopäivän valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin!

Muuttopäivä

Muuttopäivä kannattaa ilmoittaa myös työnantajalle, koska työntekijä saa useimmiten pitää yhden palkallisen muuttopäivän.

Muuttotarkastus

Uusi vuokra-asunto kannattaa tarkastaa ja dokumentoida, ja mahdolliset puutteet ja korjaustarpeet kirjata ja ilmoittaa vuokranantajalle jo ennen tavaroiden sisään kantamista.

Asukkaaksi ilmoittautuminen

Ilmoita uudelle taloyhtiöllesi, että olet muuttanut talon asukkaaksi. Isännöitsijä ja huoltoyhtiö vaihtavat nimesi asunnon ulko-oveen sekä kirjaavat sinut taloyhtiön asukasrekisteriin.

Ilmastotekoja voi tehdä myös muuttaessa!

Porvoon Energian vihreä sähkö on luonnollinen valinta sinulle, joka haluat, että sähkösi on ilmastoystävällistä ja vastuullisesti tuotettua. Kaikki myymämme sähkö on hiilineutraalia ja uusiutuvaa. Kaikki tuottamamme kaukolämpö on lähes 100-prosenttisesti uusiutuvaa. Lue lisää: https://pbe.fi/fi/yritys/yhteiskuntavastuu/.