Siirry sisältöön

Juokse syöpätutkimuksen puolesta lauantaina

Charity Run 2017, juoksutapahtuma Helsingistä ja Sipoosta Porvooseen, kerää varoja rintasyöpätutkimukselle Roosa nauha -kampanjaa tukien. Joka vuosi lähes 5 000 naista sairastuu rintasyöpään, joka on yleisin kaikista syöpäsairauksista. Vaikka moni saa hoidoista apua ja paranee, niin taistelua ei olla vielä voitettu, edelleen noin 800 menehtyy vuosittain.

– Idea juoksutapahtumaan lähti epäonnistuneesta maratonista, kertoo tapahtuman pääarkkitehti, porvoolainen Patrick Huotari.

– Kolme vuotta sitten hain juoksemiselleni uutta ideaa ja koska halusin lopettaa kauden onnistumiseen, päätin juosta Helsingistä Porvooseen, noin 50 kilometrin matkan.

Ensimmäisenä vuonna Huotari juoksi yksin. Seuraavana vuonna hän sai mukaansa pari ystävää ja samalla syntyi päätös kerätä juoksemalla rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Keräsimme 700 euroa eturauhassyöpätutkimukselle. Viime vuonna Charity Run 2016 keräsi jo suuremman joukon juoksijoita ja hyväntekeväisyyspottikin nousi yli 6 000 euron, kuurosokeille lapsille.

Rento juoksutapahtuma ilman ilmoittautumismaksua

Tänä vuonna Charity Run 2017 kerää rahaa Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjan nimissä rintasyöpätutkimukselle. Noin kolme viikkoa ennen lähtöä mukana on jo lähes 70 juoksijaa.

– Osallistujia on neljästä eri maasta, eli kyläjuoksusta on tullut kansainvälinen, nauraa Huotari. Lahjoituksissa tavoite on saada kasaan 20 000 euroa ennen lähtöpäivää, ja tuo tavoite näyttää tällä hetkellä toteutuvan.

– Ihan menee iho kananlihalle, kertoo Huotari lahjoituksien määrästä ja jatkaa iloisesti hymyillen. Juostaan hyvällä mielellä hyvän asian puolesta!

Erikoista tässä juoksutapahtumassa on se ettei juoksutuloksia mitata. Kukaan ei häviä ja ketään ei jätetä, vaan yhdessä juostaan juoksemisen ilosta. Tapahtumaan ei myöskään ole ilmoittautumismaksua. Matkoja on kaksi; Helsingistä Paavo Nurmen patsaalta matkaa Porvooseen keskuskentälle kertyy 50 km ja Sipoosta Ingman Arenalta 21 km. Mukana koko ajan on myös Punaisen Ristin huoltoauto. Lähtö Helsingistä on klo 10 ja Sipoosta klo 13.

Tule Porvoon keskuskentälle kannustamaan

– Nälkä kasvaa syödessä, sanoo Huotari ja kertoo, että tänä vuonna järjestetään myös päivätapahtuma Porvoon keskuskentän vieressä Adlercreutzinkadulla sekä iltatapahtuma ravintola Seireenissä. Päivällä Porvoon Työkalu & Tarvike Oy:n pihalla voi tutustua uusiin sähköautoihin, ostaa Roosa nauha -tuotteita sekä kannustaa maaliin saapuvia juoksijoita. Juoksijoiden arvioitu saapumisaika on noin kello 15.

Viime vuonna juoksijoiden joukossa oli myös Christer Lindberg ja hänen poikansa Lukas Sipoosta. Lindberg osallistui 21 kilometrin matkalle ja kehuu sekä tapahtumaa että ideaa.

– On hauskaa juosta porukassa ja jutella niitä näitä. Kyllä tällaisella tapahtumalla aina mielellään korvaa oman yksinäisen juoksulenkkinsä, kertoo Lindberg, jonka tämänvuotinen osallistuminen on vielä harkinnassa. Haluja olisi ja 50 kilometrin matkalle tällä kertaa, mutta yrittäjänä ei aina voi ottaa vapaapäiviä silloin kuin haluaa.

– Hyväntekeväisyys, sekä se ettei juoksuaikaa mitata, saa myös muita kuin kilpajuoksijoita liikkeelle. Olemme juosseet yhdessä poikani kanssa, ikään kuin perhetapahtumana. Vaikka totuushan on, että mitä lähemmäs Porvoota tulimme viime vuonna, sitä kovempaa juoksimme. On varmaan ihmisluonteen ominaispiirre, naurahtaa Lindberg.

Porvoon Energia on mukana tukemassa Charity Run 2017 ja Roosa nauha -keräystä.

 

Ilmoittaudu mukaan juoksemaan tästä!

Tee lahjoitus Syöpäsäätiölle tästä!