Siirry sisältöön

Muutoksia sähköliittymään

Kun haluat tehdä muutoksia sähköliittymääsi, ota yhteyttä liittymämyyntiimme, puh. 019 661 411.

Pääsulakekoon suurentaminen

Jos sähkönkäyttösi lisääntyy, voit tarvita suuremman liittymän. Suurentamisen tarve kannattaa varmistaa sähköurakoitsijalta, joka hoitaa myös pääkeskuksen ja liittymiskaapelin muutostyöt.

Liittymän suurentamisen yhteydessä tehdään lisäliittymissopimus ja veloitetaan lisäliittymismaksu, joka muodostuu uuden ja vanhan liittymän liittymismaksujen erotuksesta. Liittymäkoon vaihdosta tehdään kirjallinen sopimus asiakkaan ja Porvoon Sähköverkko Oy:n välillä. Lisäliittymismaksu pitää suorittaa ennen liittymän muutosta. Pääsulakkeen muutokset tekee Porvoon Sähköverkon urakoitsija.

Jos haluatte suurentaa pääsulakekokoa, ottakaa yhteyttä Porvoon Energia-yhtiöiden asiakaspalveluun.

Pääsulakekoon pienentäminen

Jos sähkön kulutuksesi on pienentynyt huomattavasti, voit pienentää sulakekokoa. Veloitamme silloin palvelukäyntimaksun. Valitussa sulakekoossa on pysyttävä vähintään yksi vuosi.

Liittymän siirto

Kiinteistön omistajan vaihtuessa sähköliittymä ei automaattisesti siirry uudelle omistajalle. Liittymän siirrosta tulee olla maininta kauppakirjassa. Liittymä voidaan myös siirtää uudelle omistajalla käyttäen liittymänsiirtolomaketta.

Liittymän siirto

Sähköliittymän luovutuksen jälkeen, tehdään uusi sopimus uuden omistajan kanssa. Asiasta huolehtii asiakaspalvelumme.

Liittymän ylläpito

Jos kiinteistössäsi ei ole tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten, kannattaa liittymä siirtää ylläpidolle. Tällöin katkaisemme sähköntoimituksen ja poistamme sähkömittarin, josta veloitamme palvelumaksun. Liittymän omistaja maksaa jatkossa vain ylläpitomaksun, joka löytyy hinnastostamme.

Jos haluat ottaa liittymän myöhemmin uudelleen käyttöön, veloitamme sähkömittarin asennusmaksun. Sähköurakoitsijasi tulee myös tehdä sähköasennusten käyttöönottotarkastus ja -pöytäkirja ennen liittymän kytkentää.

Liittymän purku

Jos kiinteistön sähkönkäyttö on loppunut eikä sähkölle ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa liittymän.

Sähkönliittymismaksuhinnastot

Yleistietolomake

Sähkön liittymismaksuperiaatteet

Liittymismaksuhinnasto, keski- ja suurjännite sekä pientuotanto yli 2MVA

Tuotannon liittymismaksuperiaatteet.pdf