Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

NIB rahoittaa sähköverkon parannuksia Porvoossa

Lue lehdistötiedote (pdf)

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on allekirjoittanut 15 vuoden lainasopimuksen Porvoon Sähköverkko Oy:n kanssa. Lainalla rahoitetaan uuden voimalinjan ja sähköaseman rakentaminen sekä nykyisen sähköverkon kunnostamista Porvoossa. 

18 miljoonan euron lainalla rahoitetaan yhtiön vuosien 2021–2026 investointiohjelma. Investoinneilla parannetaan sähköverkon luotettavuutta, korvataan ilmajohtoja maakaapeleilla, rakennetaan uusi sähköasema ja uusi voimalinja.

”Energia-alan investoinnit ovat keskeisiä huoltovarmuudelle ja riittävälle  siirtokapasiteetille.  Tällä lainalla voimme tukea investointeja, joilla sähköverkkoon lisätään uusiutuvan energian kapasiteettia ja parannetaan verkon yleistä luotettavuutta”, sanoo NIB:n toimitusjohtaja André Küüsvek.

”Yhteistyöllä NIB:n kanssa olemme saaneet sähköverkon investointiohjelmallemme pitkän aikavälin rahoituksen kilpailukykyisin ehdoin. Olemme iloisia nähdessämme, että NIB huomioi vuosikymmenen kestäneen painotuksemme ympäristöasioissa”, sanoo Porvoon Energian toimitusjohtaja Måns Holmberg.

Investoinnit takaavat, että Porvoon Sähköverkko pystyy palvelemaan kasvavaa asiakaskuntaa ja vastaamaan suurempaan sähkönkysyntään. Investoinnit mahdollistavat sen, että sähköverkkoon yhdistetään hajautetummin lisää uusiutuvaa energiaa. Näin ne  tukevat energiasiirtymää Suomessa kohti vuoteen 2035 asetettua ilmastotavoitetta sekä Porvoon kaupungin vuoteen 2030 asettamaa hiilineutraaliustavoitetta.

Lainansaaja Porvoon Sähköverkko Oy on täysin Porvoon Energian omistama ja operoi Porvoon alueen ja sen ympäristön jakeluverkkoa. Porvoon Energia on Porvoossa toimiva energiayhtiö. Se tuottaa, myy ja jakelee sähköä ja kaukolämpöä. Kaikki sen myymä sähkö on päästötöntä.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on kahdeksan jäsenmaan (Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro) omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella. Johtavat luottokelpoisuuslaitokset Standard & Poor’s ja Moody’s ovat myöntäneet NIB:lle parhaan mahdollisen luottokelpoisuuden AAA/Aaa.

Lisätietoja:

Sebastian Påwals, Director, NIB, puh. 010 618 0527, sebastian.pawals@nib.int
Lotta Forssell, Senior Communications Officer, NIB, puh. 010 618 0498, lotta.forssell@nib.int
Måns Holmberg, toimitusjohtaja, Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab, puh. 044 518 1518, mans.holmberg@pbe.fi