Siirry sisältöön

Yhteistyökumppaniesittely

Hyvä yhteistyö rakentuu luottamukselle

Maarakennusliike Pusku Oy on asiakaslähtöinen, erityisesti kaupunkiympäristössä toteutettaviin vaativiin maarakennusprojekteihin erikoistunut yritys. Porvoon Energian ja Puskun yhteistyö on jatkunut jo 1990-luvulta saakka.

Maarakennusliike Pusku sopii erinomaisen hyvin sähköyhtiön kumppaniksi, onhan yrityksessä erikoistuttu nimenomaan kaupunkiympäristöjen kaapeli-, kaasu- ja kaukolämpöverkkojen peruskorjaus- ja rakennusurakoihin. Yhtiössä panostetaan asiakaskokemukseen ja pitkäaikaisiin kumppanuuksiin.

”Ilman asiakasta ei ole meitä. Laadukas asiakaskokemus on siksi läpi organisaatiomme menevä, ajattelua ja tekemistä ohjaava teesi. Pyrimme siihen, että jokainen kontakti kanssamme on asiakkaalle arvoa tuottava. Kumppanuus rakentuu hyvissä kohtaamisissa syntyvälle luottamukselle”, toteaa Anna Muilu, Maarakennusliike Puskun toimitusjohtaja.

Luottamuksen syntymistä tukee yrityksessä omaksuttu ”kerralla kuntoon” -ajattelu: Puskulla seurataan maarakennustyön laatua, toimitusvarmuutta, työturvallisuutta, tekemisen ympäristönäkökohtia sekä hallinnollisten asioiden kuten laskutuksen sujuvuutta.

Edelläkävijyys osa tavoitteellista tekemistä

Puskulla on aina haluttu olla oman alan pioneereja. Yrityksessä kokeillaan uutta vastuullisuusasiat mielessä. Toimitusjohtaja Muilun mukaan vastuullisuudella ja vahvalla ammattimaisuudella voidaan myös erottautua.

Vastuullisuudella ja vahvalla ammattimaisuudella voidaan myös erottautua.

”Toimintaamme ohjataan ISO-standardien mukaisilla laatu-, työturvallisuus- ja ympäristöjärjestelmillä. Niidentaustalla olevat asiat on meillä mietitty käytännön läheisiksi ja viety ymmärrettävästi arkipäivän tekemiseen”, Muilu kertoo. ”Koemme, että läpinäkyvyys on tärkeää ja jaamme siksi esimerkiksi tekemisemme lukuja ja mittareita avoimesti”.

Samaa kunnianhimoista asennetta löytyy myös Puskun alihankintaverkostosta, jonka tekemisen laadun Pusku takaa loppuasiakkaalle saakka.

”Kukaan ei pärjää yksin! Haluamme rakentaa kumppanuuksia myös alihankkijoidemme kanssa, koska he ovat tärkeä osa lupaamaamme asiakaskokemusta. Yhtenäinen arvomaailma on pohja hyvälle yhteistyölle”.

Kaukolämpö yhteistyön keskiössä

Porvoon Energialle Pusku toimittaa kaukolämmön maarakennustyöt sekä uudisrakennus- että saneerauskohteissa. Yhteistyö Porvoon Energian kanssa on aitoa ja mutkatonta.

”Yhteistyössämme ei ole tilaaja-urakoitsija-asetelmaa, vaan voimme puhua aidosta kumppanuudesta. Avoimen ja aktiivisen vuorovaikutuksen ansiosta voimme ketterästi myös kehittää yhdessä tekemisen mallia. Se on hienoa!” Muilu kiittelee.

Kohti hiilinegatiivista Aino Areenaa

Maarakennusliike Pusku omistaa syksyllä 2021 käyttöön vihityn Järvenpään Aino Areenan. Ratsastuskeskuksesta monitoimiareenaksi kehitetyn Areenan rakennusprojektista tekee mielenkiintoisen se, että lähtökohtana on ollut minimoida toiminnan hiilijalanjälki hyödyntämällä mm. uusiutuvaa energiaa, maalämpöä sekä aurinkopaneeleja. Kokonaisuutena Areenan toiminnassa tavoitellaan hiilinegatiivisuutta.

”Kantavana ajatuksenamme on, että ympäristöystävällisyys on tulevaisuuden tapa tehdä asioita. Tätä lähtökohtaa vasten on peilattu kaikkia tehtyjä ratkaisuja. Olemme halunneet olla edelläkävijä ja esimerkillinen toimija myös tässä projektissa, samalla tavalla kuin aikoinaan laatujärjestelmän käyttöönotossa oltiin. Se on vahvasti yrityksemme arvomaailmaa”, Pusku Oy:n toimitusjohtaja Anna Muilu kiteyttää.

Teksti: Nita Torni
Kuvat: Maarakennusliike Pusku Oy