Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Lucia neitoineen uusintana

Tänä vuonna ei nähdä 13. joulukuuta suosittua Porvoon seudun Lucian kruunausta Vanhalla Raatihuoneen torilla. Syynä on korona.

Lucia-toimikunnan puheenjohtaja Ullrike Hjelt-Hansson sanoo, että he olivat jo syksyllä ennakoineet ettei ole järkevää järjestää vuoden 2020 Lucian valintaa.

-Emme olisi tienneet voiko valittu Lucia ylipäätään esiintyä ollenkaan.

-Yksi vaihtoehto oli, että Lucia neitoineen esiintyisi ulkotilaisuudessa, mutta sekään ei nyt tässä tilanteessa käy, sillä yli kymmenen hengen tilaisuuksia ei ole suositeltu järjestettävän.

Lucia-toimikunta päätyi ratkaisuun, että he kysyvät viime vuoden Lucialta, sipoolaiselta Lisa Rönnbergilta ja ja porvoolaisilta Lucia-neidoilta (tärnor) Elvira Illmanilta ja Matilda Klemetsiltä, josko he suostuisivat esiintymään striimatussa lähetyksessä Porvoon Tuomiokirkossa.

Kun se heille sopi, alkoivat harjoitukset.

Ullrike Hjelt-Hansson korostaa, että he halusivat tuoda ihmisille Lucian sanomaa koronasta huolimatta, ja tämä oli järjestäjien mielestä valitsevassa tilanteessa oikea tapa.

Lisa Rönnberg kertoo tulleensa iloiseksi, kun häntä kysyttiin tehtävään.

-Viime vuoden kokemus oli tosi hieno ja antoisa. Tuntuu kivalta taas laulaa Elviran ja Matildan kanssa.

Lisa selvittää, että koronatilanteen vuoksi valitettavasti he eivät esiinny missään muualla, mutta videon avulla jokaisella on kuitenkin mahdollisuus kokea Lucia-tunnelma.

-On sääli ettei traditiota voi toteuttaa kuten perinteisesti on ollut tapana, mutta toivottavasti voimme silti tuoda levittää iloa ja lämpöä, jota me kaikki nyt erityisesti tarvitsemme.

Lucian päivänä 13. joulukuuta kello 10 voi jokainen halukas katsoa ja kuunnella heidän esiintymistään  Porvoon tuomiokirkossa Yle Östnylandin nettisivuilta osoitteista: svenska.yle.fi/ostnyland, ja Östnyland lehden: www.ostnyland.fi.

 

Lucia-toimikunta

-puheenjohtaja Ullrike Hjelt-Hansson, Aktia-säätiön (joka on suurin tapahtuman tukija, vuosiavustusten kautta) puheenjohtaja

-Mikael Crawfoird, aluepäällikkö, Yle Östnyland

-Helen Kurri, päätoimittaja, Östnyland lehti

-Kent Lang, toiminnanjohtaja, Borgåbygdens Ungdomsförbund r.f., BUF

-Anders Rosengren, puheenjohtaja, BUF

-Åsa Liitiäinen, BUF

 

Teksti: Maarit Gabrielsson
Kuva: Oscar Lindell (12/2019)