Siirry sisältöön

Vuoden nimikkourheilija 2021

Mitä kuuluu, Vuoden nimikkourheilija Jesper Lindahl?

Porvoon Energian Vuoden nimikkourheilijalla, Jesper Lindahlilla, on katse jo suunnattu ensi kauteen.

Porvoon Energian Vuoden nimikkourheilijalla, Akilleen pyöräilyjaoston Green Teamiin kuuluvalla Jesper Lindahlilla kilpailukauden osalta kesä ei mennyt aivan kuten hän oli suunnitellut. Alkukesästä hän oli viikon petipotilaana flunssan kourissa.

“Se vaikutti aika paljon kuntooni. Ei tuntunut oikein hyvältä, kun viikko katkaisi hyvin lähteneen alun”, Jesper toteaa.

Jesper Lindahl

Syntynyt: 9.6.1997 Porvoossa
Perhe: äiti, isä ja 20-vuotias sisko, sheltti-koira Nocco
Asuu: Jyväskylässä
Opiskelee: Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa

Muuten kesä vierähti opiskelukaupungissa Jyväskylässä töitä tehden, yliopistolla projektitehtävissä.

Kilpailukauden aikana keväästä syksyyn Jesperillä oli 20 kisastarttia. “Henkilökohtaisesti se ei ollut paras kauteni, muutama kisa meni paremmin, mutta muuten oli aika tasaista”.

Jesper pyöräilee Akilleen Green Team -pyöräilyjoukkueessa ja hän kertoo joukkueen pärjänneen kohtalaisen hyvin. Hän tähdentää, että kun kysymyksessä on joukkuelaji, silloin pitää ajaa kaikille eli, jokaisen tiimiläisen pitää saada mahdollisuus. Mikäli jollain on parempi päivä, niin sille kannattaa ajaa hyvä sijoitus.

“Muutama tärkeä kisa voitettiin. Porvoon Ajot voitti Ukko Peltonen ja SM-kortteliajon Oulussa Jaakko Sillankorva. Joukkueaika-ajossa ajettiin SM-pronssi. Olosuhteisiin nähden se kisa meni hyvin. Henkilökohtaisesti se oli minulle kauden paras suoritus. Silloin oli hyvä fiilis”.

Kovimmat haastajat kuuluvat Jesperin mukaan Suomen kärkipyöräilijöihin.
Niihin lukeutuu muun muassa Anders Bäckman Sipoosta, joka pyöräilee IBD Cykling -tiimissä.

“Hän on jo kokeneempi kilpapyöräilijä, ja veti taktisesti monta kisaa hyvin. Muuten oltiin aika tasaisia top 5 – top10 välillä, siihen mahtui aika monta tasavahvaa kilpailua. Pari kertaa olen käynyt myös etappi- ja maajoukkuekisoissa”.

Jesper sanoo olevansa kiitollinen Porvoon Energian tuesta.

“Pystyin osallistumaan Viron puoliammattilaiskisoihin ja osa saamastani tuesta menikin osallistumismaksuihin ja kisamatkakuluihin, koronatesteihin sekä muihin kuluihin. Rahaa on kulunut myös pyörään ja sen huoltoon”.

Jesperillä on nyt katse suunnattu jo pitkälti ensi kauteen.

“Talvella olisi kiva päästä etelään harjoitusleirille. En osaa sanoa toteutuuko se. Onhan se erilaista, kun voi harjoitella ulkona ja ihailla hienoa luontoa. Se, jos mikä motivoi ihan eri lailla treenaamaan kuin sisätiloissa polkeminen”.

Jesperillä on opiskelua jäljellä vielä reilu pari vuotta.

“Pyrin tänä aikana yhdistämään urheilun ja opiskelun siten, ettei siitä tulisi hirveä stressi”.

Nuori kilpapyöräilijä haluaa olla esikuvana nuorille ja motivoida heitä liikunnan pariin.

“Hyvän peruspyörän saa jo 500 eurolla. Kannattaa kuitenkin miettiä, millaisessa maastossa aikoo ajaa ja sen mukaan valita itselle sopiva pyörä”.

Jesper Lindahlin kilpailukauden 2021 sijoitukset

Rosendahl GP 6. (Tampere)
Halssila MTB 1. (Jyväskylä)
Joukkueaika-ajo SM 3. (Oulu)
TS-Kortteli 8. (Turku)

 

Teksti: Maarit Gabrielsson
Alkuperäinen artikkeli julkaistiin Porvoon Energian asiakaslehdessä 2/2021.