Siirry sisältöön

Me Porvoon energialaiset

Nina, mökillä viihtyvä energialainen

Nina Helin kertoo olevansa alanvaihtaja.

“Ajauduin Porvoon Energialle ‘vahingossa’. Aloitin huhtikuussa 2022 palveluneuvojana.”

Nina työskentelee asiakaspalvelussa, jossa hän palvelee asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse. Lisäksi asiakkaita käy myös henkilökohtaisesti paikan päällä konttorilla.

Kuka?

Palveluneuvoja Nina Helin

Ikä: 44 v.
Asuu: Porvoossa
Opiskellut: Porvoon Ammattioppilaitoksessa suurtalouskokiksi
Opiskelee: työn ohessa liiketaloutta
Perhe: 19-, 18-, 17- ja 11-vuotiaat pojat
Aikaisemmat työpaikat: laskujen elinkaaripalveluja tarjoava Ropo Capital Oy, VBO Varuboden Osla
Aloitti Porvoon Energia Oy:ssä: huhtikuussa 2022

Nina toteaa parasta työssään olevan erilaiset asiakaskohtaamiset.

“Työssä pääsee myös paljon opastamaan ja ohjeistamaan asiakkaita. Ja, se miten yhdessä asiakkaan kanssa mietimme parasta ratkaisua heidän talouteensa. Lisäksi positiiviset asiakaspalautteet antavat buustia omaan työhöni”, hän lisää.

Nina tuo esille myös tuiki tärkeän merkityksen työyhteisössä – huumorintajuiset ja iloiset työkaverit, jotka ovat tsemppaavia ja auttavaisia.

Neljän pojan äitinä hän sanoo menevänsä elämässä päivän kerrallaan ottamatta suuria paineita. Kysymykseen, millainen ihminen hän haluaisi olla kymmenen vuoden päästä hän vastaa, että ei ole miettinyt asiaa niin pitkälle.

Omista henkilökohtaisista vahvuuksistaan hän mainitsee toimeliaisuuden, tehokkuuden ja sanavalmiuden, mitkä ovat myös vahvuuksia hänen työtehtävissään.

“Kärsivällisyyttä voisin toki kehittää sekä olla itselleni vähän armollisempi, enkä vaatia niin paljon. Niin, ja suorapuheisuus – onko se sitten kehityksen kohde, vahvuus vai molempia”, hän pohtii.

Nina viihtyy hyvin omissa oloissaan. Parasta hän toteaakin olevan ihan perusarki.

“Tykkään siitä. Olen sellainen sosiaalinen erakko.”

Omat pojat ovat hänelle tärkeintä elämässä. Nina haluaa tuoda esille myös isovanhempien merkityksen. Jäljellä ovat vielä 90-vuotias isänäiti ja 86-vuotias äidinäiti.

“Heidän kanssaan olen ollut aina läheinen. He ovat olleet minun tukipilareitani elämän eri käänteissä. Olen hyvin kiitollinen, että nämä kaksi supernaista ovat vielä täällä meidän kanssamme.”

Jotta elämä ei pyörisi vain työn ja perheen ympärillä Ninan elämään mahtuu myös harrastuksia kuten salibandy, padelia ja kävely. Hänen perheellään on mökki Sarvisalon edustalla.

“Olen kesäihminen. Odotan mökille pääsyä ja helteitä”, Nina hehkuttaa.

“Parasta saarielämässä on se, että siellä todellakin pääsee irti arjesta, eikä siellä ole mitään kaupunkiasumiseen kuuluvia  mukavuuksia.”

_ _ _

Teksti ja kuva: Maarit Gabrielsson