Skippa till innehållet

Vi på Borgå Energi

Nina, PBE-anställd som trivs på stugan

Nina Helin säger sig vara en branschbytare.

“Jag kom till Borgå Energi något ‘av ett misstag’. Jag började i april 2022 som tjänstrådgivare.”

Nina jobbar i kundtjänsten, där hon betjänar kunder via telefon och e-post. Kunder kommer också personligen till kontoret.

Borgå Energis tjänsterådgivare säger sig vara en sommarmänniska och vänta på att få komma ut till stugan samt på högsommarvärme.

Vem?

Tjänstrådgivare Nina Helin

Ålder: 44 år
Bor: i Borgå
Studerat: till storhushållskock i yrkesläroanstalten Amisto i Borgå (Porvoon Ammattioppilaitos)
Studerar: företagsekonomi vid sidan av jobbet
Familj: fyra söner, 19, 18, 17 och 11 år gamla
Tidigare anställningar: Ropo Capital Ab, leverantör av fakturalivscykeltjänster, VBO Varuboden Osla
Började på Borgå Energi Ab: i april 2022

Nina konstaterar att det bästa med jobbet är de olika slags kundmötena.

“Jag får också vägleda och instruera kunder. Och tillsammans med en kund finna ut vad
som är den bästa lösningen i just dennes ekonomi. Dessutom ger positiv kundrespons en extra boost i jobbet”, tillägger hon.

Nina lyfter också fram en nog så viktig sak i arbetsgemenskapen – betydelsen av humoristiska och glada kollegor, som är stöttande och hjälpsamma.

Som fyrabarnsmor säger hon sig ta en dag i sänder utan att stressa alltför mycket. På frågan, hurudan person hon vill vara om, säg tio år svarar hon att hon inte tänkt så långt framåt. Hon säger sig vara driftig, effektiv och slagfärdig, starka sidor, som hon har nytta av också i sina arbetsuppgifter.

“Tålmodigheten kunde jag förvisso utveckla och också vara lite barmhärtigare mot mig själv, och inte kräva så mycket. Ja, och inte så rättfram – om det nu är ett utvecklingsmål, en styrka eller bägge”, funderar hon.

Nina trivs bra för sig själv. Och allra bäst är vardagen med sina grundrutiner.

“Det gillar jag. Jag är något av en social enstöring.”

Det viktigaste i livet är de egna sönerna. Nina vill lyfta fram också far- och morföräldrarnas betydelse. Hon har ännu kvar 90-åriga famo och 86-åriga mommo.

“De har alltid stått mig nära. De har varit mina stöttepelare i olika livsskeden. Jag är mycket tacksam för att de här två superkvinnorna ännu finns bland oss.”

För att livet inte bara skall handla om arbete och familj har Nina också gett plats åt fritidsaktiviteter som inomhusbandy, padel och promenader. Familjen har en sommarstuga utanför Sarfsalö.

“Jag är en sommarmänniska och väntar på att få komma ut till stugan och på högsommarvärme! Det bästa med skärilivet är att man där verkligen kommer loss från vardagen, och där finns inga av de bekvämligheter som hör stadsboendet till.”

_ _ _

Text och bild: Maarit Gabrielsson