Siirry sisältöön

Kehittyvä sähköverkko: ajoittain ilmenevät nollaviat raportoidaan nykyisin automaattisesti

Nollavika on ilmiö, jonka moni saattaa tunnistaa, mutta ei välttämättä osaa nimetä. Koska kyse on sähköntoimituksen häiriöstä, nollavika tulee jo turvallisuussyistäkin hoitaa pois. Moderni sähköverkko mahdollistaa automaattisen raportoinnin ja nopean reagoinnin.

Jos huomaat sähkölaitteiden toimivan oudosti tai valojen palavan normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, syynä saattaa olla nollajohtimen katkeaminen. Tätä kutsutaan nollaviaksi.

Nollaviasta johtuen joihinkin sähkölaitteisiin tulee yli- ja toisiin alijännitettä. Tämä voi aiheuttaa laitevaurioita ja pahimmillaan hengenvaaran. Nollavikoja havaitaan usein laajojen myrskyjen yhteydessä sekä vanhoissa rakennuksissa, joissa ei ole rakennuskohtaista maadoitusta. Herkät laitteet on hyvä varmuuden vuoksi irrottaa pistorasiasta, mikäli nollavikaan viittaavaa häiriötä ilmenee.

Porvoon alueella on paljon vanhoja kiinteistöjä, mikä tarkoittaa, että tällä alueella nollavika voi hyvinkin olla kiinteistössä esiintyvien sähköhäiriöiden syy. Asiakkaanamme voit kuitenkin olla turvallisin mielin: Porvoon Sähköverkon vikapäivystys saa aina automaattisesti tiedon kaikista sen verkon alueella esiintyvistä nollavioista. Vikoihin reagoidaan välittömästi ja katkolaite kytketään, eli mittaristo kytketään pois, kunnes vika on korjattu.

Porvoon Energia –

vastuullinen, vihreä ja palveleva

paikallissähköyhtiösi.