Siirry sisältöön

Parempaa palvelua Porvoon Sähköverkon asiakkaille

Porvoon Sähköverkon uusi ilmoituspalvelu lähettää tekstiviestin asiakkaalle ja tarkistaa tarvittaessa, että käyttöpaikallasi on kaikki kunnossa.

Lähes kaikki sähkömittarit Suomessa ovat etäluettavia. Etäluettava sähkömittari mahdollistaa sähkömittarin luennan ja sen toimintojen ohjaamisen etäyhteyden avulla. Etäluennan avulla saat myös enemmän tietoa omasta sähkönkäytöstäsi. Myös sähköverkon ylläpitäjä saa paljon tietoa, jota voimme hyödyntää sekä palvelujen kehittämisessä että verkon ylläpitämisessä, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

Uusi palvelumme opettelee tuntemaan verkon mahdollisia vikatilanteita.

Porvoon Sähköverkko seuraa sähköverkon toimintaa aktiivisesti ja pyrkii ennakoimaan mahdolliset vikatilanteet. Tämä onnistuu silloin, kun meillä on yhteys käyttöpaikkasi etäluettavaan mittariin ja saamme sitä kautta tärkeää tietoa verkon mahdollisista vikatilanteista ja pystymme korjaamaan ne nopeammin.

Uusi palvelumme opettelee tuntemaan verkon mahdollisia vikatilanteita. Mikäli jatkossa suljet esimerkiksi vapaa-ajan käyttöpaikalta lähtiessäsi virran pääkytkimestä, lähettää uusi järjestelmämme asiakastiedoissamme olevaan käyttöpaikan omistajan puhelinnumeroon tekstiviestin ja muistuttaa, että virta tulisi aina katkaista etäluettavasta sähkömittarista, ei pääkatkaisijasta.

“Emme pysty seuraamaan sähköverkon toimivuutta käyttöpaikalla, jos asiakas katkaisee virran sähkömittarin sijaan pääkatkaisijasta. Kun asiakas seuraavan kerran menee mökilleen, voi käydä niin, että alueella on ollut vaikkapa myrskyn seurauksena sähkökatkoja ja käyttöpaikalta puuttuu vaiheita, jotka olisimme voineet käydä korjaamassa, jos meillä olisi ollut yhteys mittariin. Nyt asiakas joutuukin odottamaan korjaajaamme saadakseen sähköt turvallisesti taas toimimaan”, kertoo Porvoon Sähköverkon asiakkuuspäällikkö Tomas Nordström esimerkkinä.

Asiakas voi myös saada jatkossa ilmoituksen, jossa pyydämme tarkistamaan tekstiviestissä mainitun käyttöpaikan sulakkeet. Mikäli sulakkeissa ei vaikuttaisi olevan vikaa, tulee tehdä vikailmoitus Porvoon Sähköverkolle, koska tällöin todennäköisesti verkossa on vikaa, jonka Sähköverkko käy tarkistamassa.

Ensimmäiset tekstiviestiaiheet

Mikäli jatkossa suljet esimerkiksi vapaa-ajan käyttöpaikalta lähtiessäsi virran pääkytkimestä, lähettää uusi järjestelmämme asiakastiedoissamme olevaan käyttöpaikan omistajan puhelinnumeroon tekstiviestin ja muistuttaa, että virta tulisi aina katkaista etäluettavasta sähkömittarista, ei pääkatkaisijasta. Viesti on tyyppiä:

Sähkömittarinne [klo x] antaman ilmoituksen takia pyydämme tarkistamaan, että käyttöpaikassa <Address> virta on katkaistu sähkömittarista, ei pääkytkimestä, jolloin emme voi seurata sähköverkon toimivuutta käyttöpaikalla. Katkaise virta fiksusti www.pbe.fi/katkaisemittarista – Ystävällisin terveisin, Porvoon Sähköverkko

Asiakas voi myös saada ilmoituksen, jossa pyydämme tarkistamaan tekstiviestissä mainitun käyttöpaikan sulakkeet. Mikäli sulakkeissa ei vaikuttaisi olevan vikaa, tulee tehdä vikailmoitus Porvoon Sähköverkolle, koska tällöin todennäköisesti verkossa on vikaa, jonka Sähköverkko käy tarkistamassa. Viesti on tyyppiä:

Sähkömittarinne [klo x] antaman ilmoituksen takia pyydämme tarkistamaan pääsulakkeen (<Fuse>) käyttöpaikassa <Address>. Mikäli tarkistuksessa ei löydy viallisia sulakkeita, niin pyydämme tekemään vikailmoituksen / tee vikailmoitus sivuillamme www.pbe.fi/sähköverkonvikailmoitus – Ystävällisin terveisin, Porvoon Sähköverkko

Katkaise virta fiksusti mittarista

www.pbe.fi/katkaisemittarista

Teksti: Ella Kaasinen

Alkuperäinen artikkeli julkaistiin Porvoon Energian asiakaslehdessä 2/2022.