Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoolaiset toimittajat Rolf ja Maarit Gabrielsson

Rolf Gabrielsson – Energiasta kiinnostunut toimittaja

Porvoon Energian toimituksellisista avustajista Rolf Gabrielsson on monelle porvoolaiselle tuttu toimittaja ja monen lehden päätoimittaja. Hänelle energia-asiat ovat yksi ehtymätön mielenkiinnon kohde.

”Energia-ala kehittyy niin huimaa vauhtia, että siinä perässä pysyminen vaatii aktiivista säännöllistä seurantaa. Siksi energia-ala onkin niin kiinnostava. Lisäksi Porvoon Energia on monella tapaa energia-alalla edelläkävijä ja tästä kaikesta on mielenkiintoista kirjoittaa”, Rolf Gabrielsson toteaa.

Liikenne- ja liikenneturvallisuusasiat ovat toinen Rolfin mielenkiinnon kohde. Niiden parissa hän työskenteli ollessaan Liikenneturvan viestintäpäällikkönä. Kolmantena voidaan mainita maanpuolustus, jossa hän sai käyttää toimittaja- ja viestintäosaamistaan ollessaan monta vuotta Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tiedotus- sekä valmiusjaoston jäsenenä.

Äidinkieli ruotsi on osa Rolfin identiteettiä. Kieli on myös vaikuttanut siihen, että hän on ollut pitkän uransa aikana mukana erinäisiässä pohjoismaisissa yhteistyökuvioissa.

Rolfille oma kotiseutu Porvoo on tärkeä. Hän ollut kaupunginvaltuutettuna, vaikuttanut rakennuslautakunnassa ja johtanut julkisivujaostoa. Hänet muistetaan ehkä myös Aleksanterinkadun sillan puolestapuhujana ja sillan rakennustyöryhmän puheenjohtajana. Gabrielssonille Porvoo merkitsee juurien lisäksi elämistä turvallisessa kaupungissa, jossa ympärillä on ystäviä ja lapsuudentovereita sekä idyllinen, historiallinen kaupunkimiljöö ja kaunis saaristo.

Puolisonsa Maaritin kautta Rolf on päässyt tutustumaan toisenlaiseen kulttuuriin ja luontoon. Pariskunnalla on Kuusamossa oma mansikkapaikka, jonne he matkaavat aina, kun siihen tulee tilaisuus.

Motto: ”Mikään ei ole mahdotonta, mahdoton kestää vaan vähän kauemmin”.

 

Maarit Gabrielsson – Poropoluilta energian äärelle

Toimituksellinen avustajamme, toimittaja Maarit Gabrielsson asuu Porvoossa ja viettää vapaa-aikaa juurillaan Kuusamossa puolisonsa, päätoimittaja emeritus Rolf Gabrielssonin kanssa. Maaritin kirjoituksiin asiakkaamme ovat tutustuneet asiakaslehdessämme sekä esimerkiksi Me Porvoon energialaiset -juttusarjan kautta.

”Juureni ovat vahvasti pohjoisen tuntureilla ja erämaissa Kainuussa ja Kuusamossa”, toimittaja Maarit Gabrielsson kertoo taustastaan.

”Koenkin olevani aidoimmillani, kun saan olla poropoluilla ja virtaavien jokien ja kuohuvien koskien äärellä. Sinne pääseminen on minun luontoarvomatkani! Porvoossa Sikosaareen suuntautuvat juoksulenkit kompensoivat erämaan ikävääni. Uskon, että tulevaisuudessa uusi sukupolvi arvostaa yhä enenevässä määrin luontoa ja liikuntaa. Heidän arvomaailmaansa kuuluu, miten he voisivat tehdä oman hiilijalanjälkensä mahdollisimman pieneksi. Se on ilahduttavaa!”

Maaritille liikunta on elämäntapa, josta hän ei hevillä luopuisi. Juoksu, patikointi, hiihtäminen, kuntosali ovat ne tärkeimmät. Liikunnan tiimoilta hän sanoo elämänsä suurimmaksi ja kasvattavimmaksi kokemukseksi pelon voittamisen Pohjois-Ruotsissa Kebnekaisen Sydtoppenin jäätikköhuipulle kiivetessä (2117 m).

”Kun olin siellä ylhäällä yllätti meidät jäinen räntä- ja lumisade, jota kova tuuli vielä riepotteli. Näkyvyyttä oli vain muutama metri, ympärillä monen sadan metrin pudotukset. Takaisin tullessa iski pelko, oli jyrkkää jäistä kivikkoa. Pelkäsin, että putoan! Kyynel tuli silmääni. Silloin tuli mieleeni edesmenneen YK:n pääsihteerin Dag Hammarskjöldin mietelause ”Pisin matka on matka itseen”. Nuo sanat antoivat minulle voimaa ja päätin, että tämä on minun matkani itseeni, ja ettei mikään elämässäni voi olla niin vaikeaa, etten siitä selviäisi”.

 

Maarit ja Rolf Gabrielsson ovat paitsi toimittajia, myös kolmen lapsenlapsen ylpeitä isovanhempia.

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran asiakaslehdessämme 01/2020. Voit lukea alkuperäisversion verkkolehdestämme alkaen sivulta 26.