Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoon Energia tuki Via Crucis -tapahtumaa

Koskettava kärsimysnäytelmä Via Crucis järjestettiin pitkänäperjantaina jo neljännen kerran Vanhassa Porvoossa. Loistavassa kevätsäässä tapahtumaa seuraamaan oli saapunut toista tuhatta kaiken ikäistä ihmistä.

Noin tunnin kestäneen vaellusnäytelmän ensimmäiset kohtaukset alkoivat kello 20 Näsinmäen rinteessä Tykkipuiston luona.

Yleisö olikin tullut hyvissä ajoin paikalle vanhan sillan viereiselle parkkipaikalle, ja lähti sieltä mukaan vaellusreitille Raatihuoneen torin kautta Tuomiokirkolle.

Porvoon seurakunnasta todettiin, että Via Crucis -vaellusnäytelmä on alueen suurimpia yksittäisiä kulttuuritapahtumia.

Katsojamäärä on vaihdellut kahden ja neljän tuhannen välillä. Näytelmän toteutukseen osallistuu suuri joukko ammattilaisia ja harrastajia. Kaiken kaikkiaan mukana oli tällä kertaa reilut pari sataa henkeä.

Käsikirjoituksen olivat tehneet Maria Peura ja Tua Forsström. Ohjauksesta vastasi Marielle Eklund-Vasama.

Jeesuksen roolin näytteli Arttu Kapulainen. Hän on työskennellyt monissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teattereissa jo varhaisesta nuoruudesta lähtien.

Näytelmän musiikin sävelsivät porvoolaiskanttorit Mikael Helenelund, Minna Wesslund ja Jarkko Yli-Annala. Musiikin toteuttivat Porvoon oratorikuoro sekä tätä varten koottu soitinyhtye. Musiikinjohtajana toimi Eric-Olof Söderström. Puvustuksesta vastasi Monica Rosendahl ja maskeerauksesta Sanna Saarnio.

Porvoon Energia oli mukana tukemassa Via Crucis –vaellusnäytelmää siten, että sähköä piisasi, kuten yhtiön toimitusjohtaja Patrick Wackström totesi.

-Olemme olleet mukana myös aikaisemminkin. Halusimme lähteä tukemaan tällaista hienoa paikallista kulttuuritapahtumaa.

Vaellusnäytelmän tuotti Via Crucis Porvoossa tuki ry. ja järjestäjätahona olivat myös suomalainen ja ruotsalainen seurakunta.

 

Teksti: Maarit Gabrielsson
Kuvat: Niko Laurila Photography