Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoon Vedestä Porvoon Energialle

Me Porvoon energialaiset –
Esittelemme kuluvan vuoden aikana nettisivustolla ja sosiaalisessa mediassa työntekijöitämme. Työssä viihdytään ja monella työsuhteet ovat olleet pitkiä. Työntekijöiden kertoman mukaan Porvoon Energiaa pidetään mieluisana työpaikkana ja koetaan olevan etuoikeus saada työskennellä omassa kotikaupungissa.

Porvoon Energian Lämmön ja tuotannon päällikkö, LVI-tekniikan insinööri Ari Raunio tuli yhtiön palvelukseen Porvoon Vedestä vuonna 2006.

-Porvoon Energia haki asiakaspalvelupäällikköä kaukolämmön puolelle. Minulla oli käsitys, että yhtiö on hyvä työpaikka ja niinpä päätin hakea paikkaa.

Ari sai sen ja sittemmin hänen tehtävävastuunsa muuttui kaukolämpöpäälliköksi vastuunaan kaukolämpöverkko ja asiakkaat. Tänään hän vastaa sekä tuotannosta että lämmöstä Porvoon Energian kaukolämpöverkoissa Porvoossa ja Askolassa.

-Meillä on kaksi voimalaa Tolkkisissa, yksi Harabackassa ja lisäksi on lämpökeskuksia kaiken kaikkiaan Porvoossa kolme ja Askolassa yksi. Lisäksi löytyy pieni vesivoimala Strömsbergissä.

-Noin 30 000-35 000 käyttäjää on kaukolämmön piirissä Porvoossa. Kaukolämpö kattaa kaupungin keskustan ja tiiviimmin rakennetut alueet.

Ari toteaa kaukolämmöllä olevan tasaisen vakaa kasvu.

-Se on säilyttänyt suosionsa etenkin kaupungin keskusta-alueen rakentamisessa. Pääsääntöisesti kaikki isommat kiinteistöt valitsevat kaukolämmön tänä päivänä.

-Kaukolämpö on hinnaltaan kilpailukykyinen. Etuna on se, että käytämme biopolttoainetta eli puuhaketta. Se on ympäristöystävällisempää kuin lämmön tuottaminen fossiilisilla polttoaineilla.

Ari ei ole huolissaan etteikö Suomessa riittäisi metsiä myös energiakäyttöön.

-Kyllä metsät riittävät. Tosin on joitain paikkakuntia, joissa energiatuotantolaitoksiin joudutaan tuomaan haketta vähän kauempaa.

-Hyvin hoidettu metsä tuottaa paremmin ja silloinhan sitä puuta riittää. Mitä enemmän käytetään puuta jatkojalostukseen sitä enemmän, tulee hakkuujätettä, joka kelpaa polttoaineeksi.

 

Porvoon Energia on ollut Arille erinomaisen hyvä yhtiö työskennellä.

-Parasta työssäni on monipuolisuus ja vaihteleva, laaja työkenttä.

Ari asuu Porvoossa ja hänellä on puoliso sekä omilla tahoillaan asuvaa kolme aikuista lasta. Hän viihtyy kotona, tykkää laittaa ruokaa ja ulkoilla ja toteaakin parasta elämässään olevan perheensä.

-Liikumme luonnossa ja tykätään myös matkustella. Suosikkipaikkojamme ovat Thaimaan Phuket ja Kreikassa Kreeta. Kaupunkimatkoista Latviassa Riika on ollut suosikkikaupunkimme ja toivomme pääsevämme sinne taas pian.

Arin motto: älä elä eilisessä ja huomisessa, vaan tässä ja nyt.

Ari ei ole huolissaan etteikö Suomessa riittäisi metsiä myös energiakäyttöön.

 

Teksti: Maarit Gabrielsson
Kuva: Niko Laurila Photography