Siirry sisältöön

Näytä kaikki Häiriötiedotteet Tiedotteet Artikkelit

Arkisto

Puuverhoillut puistomuuntamot maalataan kesän aikana

Jokakesäinen Porvoon Sähköverkon sähkömuuntamoiden maalausurakka on jälleen käynnistynyt. Olet kaupungilla kulkiessasi ehkä jo nähnytkin yhden kesätyöntekijöistämme – Mathildan – maalipurkin ja sudin kanssa siistimässä puistomuuntamoitamme.

Mathilda lopetti juuri peruskoulun ja syksyllä häntä odottavat opinnot lukiossa. Työ Porvoon Sähköverkolla on hänen ensimmäinen kesätyöpaikkansa. Työmatkat Epoossa asuva Mathilda kulkee sujuvasti skootterilla. ”Halusin löytää kesätyöpaikan ja saada vähän omaa rahaa. Rahaa menee bensaan sekä hevosharrastukseen. Meillä on toisen perheen kanssa vuokralla yhteinen ylläpitohevonen”, toteaa ratsastusta vapaa-ajallaan harrastava Mathilda.

Porvoon Sähköverkko kertoo maalaavansa tänä kesänä 1980-luvulta olevat puuverhoillut puistomuuntamot sekä pahimmin töhrityt peltimuuntamot. ”Huoltotoimenpiteenä puuverhoilu olisi hyvä maalata noin 20-30 vuoden välein”, toteaa Porvoon Sähköverkon toimitusjohtaja Magnus Nylander. Reilu viikko sitten työt aloittaneesta Mathildasta kesätyö vaikuttaa kivalle ja jännittävälle. Ilmat ovat suosineet maalaamista parin ensimmäisen sateisemman työpäivän jälkeen. Mathildan tavoitteena on ehtiä maalaamaan noin 15-20 muuntamoa.

Maalaamalla saadaan myös muuntamoihin töhrityt satunnaiset tagit piiloon. Kaikenlainen töhriminen on ollut ongelma Porvoon katukuvassa jo pidemmän aikaa, ja aihe on herättänyt aktiivista keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa. Töhrityt muuntamot ovat myös Porvoon Sähköverkolle turha kuluerä. Mathilda toivookin, että nyt maalattavat muuntamot saisivat olla rauhassa: ”Olisi surullista ajatella, että tekee työtä turhaan, jos joku heti sotkisi nämä vastamaalatut pinnat”.

Mathilda ehtii myös lomailla. Kolmen viikon kesätyöpestin jälkeen odottavat ainakin loma mökillä sekä kaverit.