Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Artikkelit Häiriötiedotteet

Arkisto

Ympäristöarvot yrityksen sydän

”EKOenergia oli meille itsestään selvä valinta”

Vanhan Porvoon sydämessä sijaitsevat laadukkaat boutiquehotellit Pariisin Ville ja Onni sekä ravintolat SicaPelle ja Meat District. Kaikkea tätä kokonaisuutta pyörittää Riku Stenroos.

Riku Stenros kertoo, että he ovat ottaneet ympäristöarvot huomioon heti jo yritystoiminnan alkuvaiheessa.

-Porvoon Energian EKOenergian valitsemisen oli meille itsestään selvää.

-Mitä enemmän voimme tukea energiapuolella uusiutuvaa energiaa ja vihreitä arvoja, sen parempi. Näitä arvoja olemme kuljettaneet tämän yritystoimintamatkamme aikana mukanamme.

 

Stenros sanoo ympäristöarvojen vaalimisen alkavan jo kierrätyksestä.

-Kaikessa toiminnassamme otamme kestävän kehityksen huomioon alusta alkaen. Lähituotannossa ollaan päästy 100:n prosenttiin satokaudella eli kesällä.

-Lisäksi olemme tutustuneet alueen lähiruokatuottajiin ja tiedämme, miten lähiruoka on tuotettu: onko se laadukasta ja onko se tuotettu ilmastoystävällisesti vai ei.

Korona ravisteli pahimmillaan kovalla kädellä myös Stenrosien yritystoimintaa.

-Liikevaihto tippui yhdessä viikossa sadasta prosentista nollaan.

-Sen jälkeen ollaan rakennettu ja nostettu toimintoja ja kehitetty erilaisia toimintamalleja liiketoimintamme puitteissa.

Hotellitoiminta muutettiin täysin ja tehtiin siitä äärimmäisen turvallinen, puolitettiin huonekapasiteetti ja aamiainen alettiin tarjoilla pöytään ilman mitään kontaktia asiakkaaseen. Huoneissa on valmiina avaimet ja jokainen pienikin yksityiskohta on huomioitu viruksen kannalta.

Riku Stenros tähdentää, että jo ennen koronaa he ovat panostaneet henkilökunnan korkeaan hygieniatason koulutukseen. Laadusta koronan takia ei olla tingitty, vaan päinvastoin.

-Päivä sen jälkeen, kun jouduimme sulkemaan ravintolat, päätettiin, että nyt on käärittävä hihat ja ruvettava hommiin ja alettiin myydä take away ulosmyyntiä.

Ja se toimi.

-Tuomme kotiin ruuan ja meiltä voi myös hakea lounas-, ja illallispaketteja ja erikoisjuhlapyhinä on myyty piknikkasseja. Niitä on mennyt tosi hyvin. Helsinkiin olisi mennyt enemmän kuin pystyimme toimittamaan.

-Ehkä se johtuu siitä, että juuri tällaiseen aikaan Porvoo ja kotimaiset lähiraaka-aineet koetaan tärkeäksi.

Riku Stenros katsoo positiivisesti tulevaisuuteen.
-Ikimuistoinen koronavuosi 2020 on lopuillaan ja toiveikkaana odotan uutta vuotta. Niin henkilökohtaisessa kuin työelämässä on ollut aikaa pohtia arvoja ja tulevaa uutta aikaa.

-Toivon koko sydämestäni, että olemme hätkähtäneet tosissamme luonnon voimaa. Uskon, että egosentrisyydestä siirrytään yhteisöllisyyteen ja ymmärrämme kohdella upeaa palloamme arvokkaammin ja kunnioittavammin.

Hän tiivistää kuluneen kauden sanoihin: ”koska emme voi nyt hetkeen halata toisiamme, halataan puita sitäkin voimakkaammin”!

-Ikimuistoinen koronavuosi 2020 on lopuillaan ja toiveikkaana odotan uutta vuotta”, sanoo yrittäjä Riku Stenros.

 

Voit lukea alkuperäisversion asiakaslehdestämme 2/2020 alkaen sivulta 25:
https://issuu.com/porvoonenergiapbe/docs/pbe_asiakaslehti_1_2020_fi_issuu/25

 

Teksti: Maarit Gabrielsson
Kuva: Anette Sundström Photography