Porvoon Sähköverkko Oy

Omistamme ja ylläpidämme sähköverkkoja, kytkinlaitoksia ja muuntamoita. Rakennamme ja vahvistamme sähköverkkoamme tarpeen mukaan ja huolehdimme sähkönsaannistasi.

Huolehdimme siitä, että saat sähköä kotiisi.

Teemme jatkuvasti työtä sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. Ongelmatilanteissa käyttöhenkilökuntamme on aina valmiina tarvittaviin toimenpiteisiin. Näin olemme pystyneet ylläpitämään sähköverkoissamme hyvän toimintavarmuuden.

Porvoon Sähköverkko Oy vastaa oman alueensa sähköverkon kehittämisestä. Meidän tehtävänä on, viranomaisvaatimusten ja asiakastyytyväisyyden puitteissa, ylläpitää ja kehittää sähköverkkoja kulloinkin voimassa olevien standardien ja määräysten mukaisesti. Siirrämme sähköenergian kotiisi, mittaamme sähkönkulutuksesi, vastaamme sähköverkon valvonnasta ja huolehdimme sähköverkon kunnossapidosta.

Sähkön jakelu

Yhtiön sähköverkkoon, joka on 3 500 km pitkä, on liitetty n. 34 600 asiakasta. Tilaamalla sähköliittymän saat sähköä uuteen kotiisi, vapaa-ajan asunnollesi tai yritykseesi.

Sähköliittymät

Katuvalaistus

Porvoon Sähköverkko Oy tarjoaa myös kokonaisvaltaisen tie- ja katuvalaistuspalvelun Porvoon kaupungille ja Pornaisten kunnalle. Toiminta kattaa ulkovalaistusverkon suunnittelun, rakentamisen, kunnossapidon ja energiatoimituksen.

Toimitusvarmuus tavoitteena

Tavoitteemme on vuoteen 2028 mennessä nostaa jakeluverkkomme maakaapelointiastetta 60 %:iin.

Faktaruutu

Perustettu 1.11.1995

Työllistää 12 hlöä

Asiakkaita n. 34 800

Liikevaihto n. 16,5 milj. €

Verkkoliiketoiminta 15 milj. €

Tie- ja katuvalaistustoiminta 1,5 milj.€

Toiminta-alue Porvoo, Etelä-Pornainen, Länsi-Loviisa

Verkon kokonaispituus 3500 km

Verkon jälleenhankintahinta 150 milj. €

Verkon nykyarvo 75 milj. €

Investoinnit 6-7 milj. €/vuosi

Teemme yhteistyötä mm. Uudenmaan Verkonrakennus Oy:n kanssa