Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

A-yhtiöt tuottaa vihreää sähköä omaan ja Porvoon Energian käyttöön 

Porvoolainen vuokratalokonserni A-yhtiöt on aloittanut aurinkoenergian tuottamisen seitsemässä vuokratalokohteessaan. Omilla aurinkopaneeleilla talteen kerätty energia hyödynnetään ensisijaisesti talojen omassa sähkönkulutuksessa.

A-yhtiöiden seitsemään kohteeseen on asennettu noin 1000 aurinkokennoa. Jo muutaman kuukauden kokeilun perusteella ne ovat tuottaneet uusiutuvaa energiaa kolme prosenttia koko A-yhtiöiden sähkönkulutuksesta. Uusiutuvan energian tuottaminen itse on tähän mennessä vastannut hiilijalanjäljen hyvityksenä 1200 puun istutusta.

Aurinkovoiman tuottaminen aloitettiin A-yhtiöissä vuokratalokonsernin oman ja Porvoon kaupunkikonsernin ympäristötavoitteen edistämiseksi. A-yhtiöiden tavoitteena on, että se tuottaa itse viisi prosenttia kaikissa talokohteissa kuluttamastaan sähköstä vuoteen 2024 mennessä. Tähän asti käyttöönotetuissa aurinkovoimaloissa on tuotettu 25 % seitsemän talokohteen kuluttamasta energiasta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Porvoon Energian kanssa alkaneeseen yhteistyöhön ja saavutettuun järjestelyyn. Jo näiden kokeilujen ja aurinkovoimaloiden hyödyllä saatamme päästä tavoitteeseen. Pyrimme vielä moninkertaistamaan voimaloiden määrän A-yhtiöissä”, A-yhtiöiden kiinteistöjohtaja Teppo Riski sanoo.

Porvoon Energia tukee paikallista uusiutuvan energian tuotantoa. ”Kerrytämme tällä pilotilla kokemusta tulevaisuuden energiayhteisöjen varalta”, Porvoon Energian ympäristö- ja kehityspäällikkö Jukka Rouhiainen toteaa.

Lisätietoja medialle:
A-yhtiöt, kiinteistöjohtaja Teppo Riski
Porvoon Energia, ympäristö- ja kehityspäällikkö Jukka Rouhiainen

A-yhtiöt tuottaa luotettavia ja osaavia vuokra-asumisen palveluita Porvoossa. Vuokratalokonserni rakennuttaa, vuokraa, isännöi ja huoltaa omistamansa talokohteet ja tarjoaa kodin 3 500 porvoolaiselle. A-yhtiöt on osa Porvoon kaupunkikonsernia ja toteuttaa osaltaan kaupunkikonsernin talouden, asumisen ja ympäristöasioiden tavoitteita. Vuokratalokonserni kehittyy kaupungin kasvun ja muutosten tahdissa ja huomioi sosiaalisen asuttamisen ja arava-asumisen erityisasiat palveluissaan. 

Porvoon Energia Oy on edelläkävijä energiantuotannon puhtaudessa ja haluamme tuottaa porvoolaisille ja muille suomalaisille sellaisia energiaratkaisuja, jotka tekevät päästöjen vähentämisen mahdolliseksi. Ollaksemme luonnollinen valinta, kaikki myymämme sähkö on hiilineutraalia sekä päästötöntä ja kaikki tuottamamme kaukolämpö on lähes 100 % uusiutuvaa. Tuotamme ja myymme Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa, mikä täyttää kaikista tiukimmat kansainväliset kestävyyskriteerit. Olemme myös täyttäneet EU:n energiantuotannon vaatimukset vuodelle 2050 jo nyt.