Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Akke Kuusela Voimaosakeyhtiö SF:in uudeksi hallintojohtajaksi

Akke Kuusela on nimitetty Voimaosakeyhtiö SF:in uudeksi hallintojohtajaksi. Kuusela siirtyy uuteen tehtäväänsä Suomen Voiman toimitusjohtajan paikalta.

Voimaosakeyhtiö SF on 66:lla omistusprosentillaan ydinvoimayhtiö Fennovoiman pääomistaja.

”Fennovoiman meneillään oleva ydinvoimalahanke on tämän hetken suurin investointi Suomessa. Luonnollisesti tilanne on hallintojohtajan näkökulmasta erittäin mielenkiintoinen. Tehtäväni on monen muun asian ohella huolehtia siitä, että osakkailla on ajankohtainen ja riittävä tieto hankkeen etenemisestä”, Kuusela sanoo.

Suoria omistajaosakkaita on yhteensä 18, Suomen Voiman ollessa niistä yksi. Kuusela toimii Suomen Voiman toimitusjohtajana 30.4. asti.

“Seuraajani pääsee aitiopaikalle energiamarkkinoiden murroksen keskipisteeseen”, Kuusela toteaa.

Suomen Voima on kuudentoista suomalaisen sähköyhtiön vuonna 2010 perustama osakeyhtiö, jonka tavoitteena on lisätä osakkaidensa energiaomavaraisuutta muun muassa erilaisten vähäpäästöisten ja uusiutuvaan energiaan perustuvien hankkeiden muodossa.

”Akke on ollut mukana alusta lähtien, toimien keskeisessä roolissa muun muassa Suomen suurimman maa-asenteisen aurinkovoimalan rakennusprosessissa Haminan Mäkelänkankaalle. Kiitämme Akkea erinomaisesti tehdystä työstä ja toivotamme onnea ja menestystä jatkoon”, Suomen Voiman hallituksen puheenjohtaja Patrick Wackström summaa.