Skippa till innehållet

Visa alla Felmeddelanden Meddelanden Artiklar

Arkiv

Akke Kuusela ny förvaltningsdirektör för Voimaosakeyhtiö SF

Akke Kuusela har utnämnts till ny förvaltningsdirektör för Voimaosakeyhtiö SF. Kuusela lämnar sin nuvarande post som verkställande direktör för Suomen Voima den sista april.

Voimaosakeyhtiö SF äger 66 procent av kärnkraftverksbolaget Fennovoima, och är således bolagets största ägare.

”Fennovoimas kärnkraftverksprojekt är den största investeringen i Finland för tillfället. För en förvaltningsdirektör är detta naturligtvis väldigt intressant. Förutom många andra uppgifter kommer mitt mål att vara att se till att aktieägarna har tillräckligt med relevant information om hur projektet framskrider”, säger Kuusela.

Suomen Voima, Kuuselas nuvarande arbetsgivare, är en av de 18 direkta aktieägarna i Fennovoima.

“Företagets följande VD landar på en ypperlig utsiktsplats mitt i energibranschens brytningsskede”, konstaterar han.

Suomen Voima grundades 2007 av 16 finländska elbolag. Bolaget har som mål att öka på energisjälvförsörjandegraden hos sina aktieägare genom att olika utsläppsfria och förnybara energiprojekt.

”Akke har varit med sedan starten och haft en central roll bland annat i byggandet av landets största jordmonterade solkraftverk i Mäkelänkangas i Fredrikshamn. Vi tackar Akke för ett väl utfört jobb och önskar all lycka till i fortsättningen”, summerar Patrick Wackström, styrelseordförande i Suomen Voima.