Siirry sisältöön

Näytä kaikki Häiriötiedotteet Tiedotteet Artikkelit

Arkisto

CapMan Infra sijoittaa uusiutuvaan kaukolämpöön Loviisassa

CapMan Infra lehdistötiedote 30.6.2020

CapMan Infra on sopinut sijoituksesta Loviisassa sijaitsevaan kaukolämpöverkkoon. Kaupassa CapMan Nordic Infrastructure I -rahasto hankkii 100 prosenttia Loviisan kaukolämpöliiketoiminnasta Porvoon Energialta.

Porvoon Energian kaukolämpöliiketoiminta tuottaa ja jakelee lämpöä Loviisan kaupungissa sijaitseville kotitalouksille, yrityksille ja julkisille toimijoille. Verkkoon on tällä hetkellä kytketty noin 300 kiinteistöä ja asiakaskunta on kasvanut tasaisesti. Loviisan lämmöntuotanto käyttää polttoaineena 100 prosenttisesti uusiutuvaa biomassaa. Kaksi päätuotantolaitosta, kolme varakattilaa sekä yhteensä 38 kilometrin jakeluverkosto takaavat luotettavan ja kattavan kaukolämmön jakelun ja luovat hyvät edellytykset kaukolämpöverkon laajentamiselle. Viime vuonna kohde tuotti 53 GWh lämpöenergiaa.

Kaukolämpö on vakiintunut ja kilpailukykyinen lämmitysmuoto Pohjoismaissa ja osa kriittistä infrastruktuuria kaupunkialueilla. Kaukolämmön kysyntä on kasvanut tasaisesti viime vuosikymmeninä varsinkin tiheästi asutuilla alueilla, joissa kaukolämpöverkkoon liittyminen on vaivatonta ja kustannustehokasta.

”Toimiva ja luotettava lämmitys on tärkeä osa asumismukavuutta Suomessa ja kaukolämpö on vastaus tähän. Uusiutuvaan energiaan pohjautuva kaukolämpö on kestävä lämmitysmuoto, jonka käyttöönotto nostaa kiinteistöjen arvoa. Suunnittelemme alueen kaukolämpöverkon laajentamista, vakaata hinnoittelua ja toimitusvarman lämmönsaannin turvaamista Loviisan kotitalouksille ja yrityksille. Loviisa on vetovoimainen ja kehittyvä kaupunki, jonka tulevaisuuteen olemme mielellämme mukana investoimassa”, kertoo CapMan Infran managing partner Ville Poukka.

”Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet hyvän uuden omistajan jatkamaan Loviisan kaukolämpöinfrastruktuurin kehittämistä. Osana kauppaa sovimme myös siirtymäajan palveluista, joilla takaamme sujuvan siirtymän CapMan Infran omistukseen”, sanoo Porvoon Energian toimitusjohtaja energianeuvos Patrick Wackström.

Kauppa on rahaston toinen energiasektorille suuntautuva sijoitus. Rahasto sijoitti alkuvuonna norjalaiseen Nydalen Energi -kaukolämpöyhtiöön. CapMan Infra sijoittaa core ja core+ -riski-tuottoprofiilin infrastruktuurikohteisiin energia-, liikenne- ja telekommunikaatiotoimialoilla.

Kaupan arvioidaan toteutuvan kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana tavanomaisten ehtojen täytyttyä.

Lisätietoja:

Ville Poukka, managing partner, CapMan Infra, p. 050 572 9120

CapMan www.capman.com/fi

 

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012.

 

Ville Poukka ja Patrick Wackström