Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Keravan Energia ja Porvoon Energia lähettävät varavoimakoneen avuksi Ukrainaan

Venäjän iskut ovat vaurioittaneet pahoin Ukrainan energiajärjestelmää ja maa kärsii pahasta energiapulasta. Tukeakseen Ukrainaa paikalliset energiayhtiöt Keravan Energia ja Porvoon Energia lähettävät maahan tehokkaan ja helposti liikuteltavan varavoimakoneen.

Ukrainassa hätä on suuri ja haluamme omalta osaltamme olla mukana auttamassa ukrainalaisia selviytymään talven yli”, kertoo Porvoon Energian toimitusjohtaja Måns Holmberg.

Halusimme toimittaa Ukrainaan konkreettista apua ja nopeaa helpotusta energiapulaan”, avaa Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto syitä siihen, miksi yhtiöt päätyivät juuri varavoimakoneeseen. ”Esimerkiksi sähköverkon korjaustarvikkeiden lähettäminen maahan ei vielä takaa, että sähköntoimitus saadaan käyntiin, sillä jonkun pitäisi ne ensin asentaa”.

Tehokkaalla 400 kilowatin varavoimakoneella voidaan tuottaa energiaa pienen kylän tai sairaalan sähköntarpeeseen. Energiayhtiöiden yhteinen tytäryhtiö Uudenmaan Verkonrakennus Oy on juuri huoltanut ja kunnostanut laitteen, joten se odottaa vain siirtoa Ukrainaan.

 

Lisätietoja:

Jussi Lehto, toimitusjohtaja, Keravan Energia Oy
Måns Holmberg, toimitusjohtaja, Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab

 

Keravan Energia on moderni energiakonserni, jonka historia ulottuu vuoteen 1906. Olemme tehneet jo pitkään määrätietoista työtä kohti fossiilittomia polttoaineita: panostamme omassa energiantuotannossamme voimakkaasti kotimaiseen uusiutuvaan puupolttoaineeseen ja luovuimme kivihiilen käytöstä jo 2001 ja turpeesta 2020. Tavoitteenamme on nollata energiantuotannon CO2-päästöt vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä meille tärkeitä teemoja ovat energiantuotannon tehokkuuden parantaminen ja uusien teknologioiden hyödyntäminen päästöjen vähentämisessä. Yhtiömme on näkyvä paikallinen toimija ja teemme työtä yhteisen hyvän ja alueemme elinvoimaisuuden eteen muun muassa tukemalla paikallista kulttuuri- ja urheilutoimintaa sekä ylläpitämällä valtakunnan edullisinta sähkönsiirron hinnoittelua.

www.keravanenergia.fi/vastuullisuus 

Porvoon Energia haluaa olla innovatiivinen edelläkävijä sekä aidosti vastuullinen energiayhtiö tuottamalla sellaisia energiaratkaisuja, jotka tekevät päästöjen vähentämisen mahdolliseksi. Ollaksemme luonnollinen valinta, myymämme sähkö on hiilineutraalia sekä päästötöntä, ja kaikki tuottamamme kaukolämpö on lähes 100 % uusiutuvaa. Tuotamme ja myymme Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa, mikä täyttää kaikista tiukimmat kansainväliset kestävyyskriteerit. Porvoon Energialla on noin 37 000 sähköasiakasta ja 2050 kaukolämmön liittymää, mikä tarkoittaa noin 35 000 asiakasta.

www.pbe.fi