Skippa till innehållet

Visa alla Meddelanden Felmeddelanden Artiklar

Arkiv

Kervo Energi och Borgå Energi skickar en generator till Ukraina som hjälp

De ryska attackerna har skadat Ukrainas energisystem allvarligt och landet lider av en akut energibrist. För att stödja Ukraina skickar de lokala energibolagen Kervo Energi och Borgå Energi en effektiv och lättflyttad generator till landet.

Det råder en stor nödsituation i Ukraina och vi vill göra vårt för att hjälpa ukrainare att klara vintern“, säger Måns Holmberg, vd för Borgå Energi.

Vi ville ge Ukraina konkret hjälp och snabb lindring från energibristen“, förklarar Kervo Energis vd Jussi Lehto om anledningen till att företagen beslöt om att skicka en reservgenerator. “Att skicka till exempel verktyg och tillbehör för att reparera elnätet, garanterar inte att elförsörjningen kommer att startas, eftersom någon skulle behöva reparera dem först.

Den effektiva reservgeneratorn på 400 kilowatt kan producera energi för elbehovet i en liten by eller ett litet sjukhus. Energibolagens gemensamma dotterbolag, Nylands Nätbyggnad Ab, har just servat och renoverat enheten, så den väntar bara på att transporteras till Ukraina.

 

Mer information:

Jussi Lehto, VD, Keravan Energia Oy – Kervo Energi Ab
Måns Holmberg, VD, Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab

 

Kervo Energi är en modern energikoncern med en historia som går tillbaka till 1906. Vi har redan länge arbetat målmedvetet för att minska våra koldioxidutsläpp genom att satsa på inhemska förnybara energikällor i vår energiproduktion och vi gav upp kolanvändningen redan 2001 och torv 2020. Vårt mål är noll CO2-utsläpp från vår energiproduktion år 2030. För närvarande är viktiga teman för oss att effektivisera energiproduktionen och utnyttja ny teknik för att minska utsläppen. Vårt företag är en välkänd lokal aktör och vi sprider god energi och stöder lokal kultur- och idrottsverksamhet samt andra föreningar och organisationer som stöder livskraften i området. Vårt mål är att förbättra välfärden i vårt område med hjälp av konkurrenskraftiga priser – därför håller vi elöverföringspriserna så billiga som möjligt.

https://www.keravanenergia.fi/sv/kervo-energi-bolagen/ansvar/

 

Borgå Energi är en föregångare när det gäller ren energiproduktion och vi vill erbjuda Borgåborna och andra finländare sådana energilösningar, som gör det möjligt att minska utsläppen. Vi är redan nu ett helt kolneutralt bolag. I akt och mening att vara det naturliga valet är all vår saluförda el kolneutral samt utsläppsfri och all den fjärrvärme vi producerar till nästan 100 % förnybar. Vi producerar och säljer av Finlands naturskyddsförbund certifierad EKOenergi, som fyller de allra strängaste internationella hållbarhetskriterierna. Borgå Energi har ca 37 000 elkunder och 2050 fjärrvärmeanslutningar, vilket betyder ca 35 000 kunder.

www.pbe.fi