Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

KUTSU SÄHKÖNKULUTUSTUTKIMUKSEEN

PORVOON ENERGIA KUTSUU ASIAKKAITA SÄHKÖNKULUTUSTUTKIMUKSEEN

Kulutuksen seuranta ja järkevät käyttötottumukset ovat erinomainen yhdistelmä, kun haluaa pienentää sähkön kulutusta ja siitä kertyviä kustannuksia. Pienempi kulutus tekee hyvää myös ympäristölle, sillä samalla vähenevät energian tuotannosta ja kulutuksesta koituvat päästöt.

Porvoon Energiassa käynnistyy tutkimus, jossa asiakkaat saavat vuoden ajan energiansäästövinkkejä ja heitä kannustetaan seuraamaan omaa kulutusta sekä käyttötottumuksia. Ensimmäisessä vaiheessa asiakkaat saavat sähköpostitse tai tekstiviestinä kutsun vastata taustakyselyyn. Kysely ja vuoden ajan lähetettävät uutiskirjeet tehdään internetissä ja sähköpostitse.

Taustakyselyyn vastanneiden joukosta valitaan halukkaita kotitalouksia vuoden mittaiselle energiansäästömatkalle. Niitä kannustetaan eri keinoin seuraamaan sähkönkulutustaan sekä tekemään energiaa säästäviä toimenpiteitä.

Osallistujille lähetetään kerran kuussa sähköinen uutiskirje, jossa on ajankohtaisia ja selkeitä toimintaohjeita muun muassa huonelämpötiloihin, sähkölämmitykseen ja käyttöveden lämmitykseen, ilmanvaihtoon, kodinkoneisiin ja -elektroniikkaan liittyen. Tutkimuslaitos seuraa osallistujien sähkönkulutustietoja vuoteen 2020 saakka.

Vastaavaa kotitalouksien sähkönkäyttöä selvittävää tutkimusta ei ole aiemmin tehty Suomessa. Tutkimuksesta saatava tieto auttaa energiayhtiöitä ja kotitalouksille energiaan liittyviä palveluja tarjoavia yrityksiä kehittämään uusia ympäristönäkökulmat huomioivia palveluja. Porvoolaisilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus antaa arvokasta tietoa tutkijoille ja energia-alalle.

Porvoon Energian kumppaneina tutkimuksessa ovat Oulun yliopiston BCDC-hanke, Energiavirasto ja Motiva.

 

Lisätietoja

Porvoon Energia: Jukka Rouhiainen, jukka.rouhiainen(a)porvoonenergia.fi, 040 334 6638

Motiva, Päivi Suur-Uski, paivi.suur-uski(a)motiva.fi, 044 300 1369

Oulun yliopisto BCDC-hanke, Rauli Svento, rauli.svento(a)oulu.fi, 0294 482912