Siirry sisältöön

Näytä kaikki Häiriötiedotteet Tiedotteet Artikkelit

Arkisto

Parannustyöt Rihkamatorin ympäristössä alkavat

Kunnallistekniset parannustyöt Rihkamatorin ympäristössä alkavat ensi viikolla. Porvoon vesi uusii alueen kaivoja ja vesiputkia, Porvoon Energia uusii vanhat kaukolämpöputket ja Porvoon kaupunki parantaa alueen maisemointi- ja liikenneratkaisuja. Samalla Porvoon Sähköverkko suorittaa verkonrakennustöitä.

Saneeraustyöt edellyttävät kaivuutöitä, mikä tarkoittaa katuosuuksien väliaikaista sulkemista ja ajoneuvoliikenteen poikkeusjärjestelyjä. Poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä kertovien liikennemerkkien pystytys on jo aloitettu. Alkuviikosta työmaa aidataan osa kerrallaan. Tavaratoimitukset, asukasliikenne ja muu huoltoajo Vanhaan kaupunkiin ohjataan normaalista poikkeaville reiteille. Myös jalankulkuliikenteeseen saattaa tulla muutoksia työn edetessä.

Työt alkavat Vanhan Palokunnantalon pihamaalta ja jatkuvat ensi viikon aikana Vuorikadun kautta Rihkamakadulle. Työ etenee kevään aikana Runeberginkadulle.

Työmaa seis kesällä

Porvoon kaupungin, Porvoon veden, Porvoon Energian ja Porvoon Sähköverkon projektit on ajoitettu samaan hetkeen siksi, että näin säästytään usealta eri kaivuu- ja toimenpidekerralta.

Projektin suunnittelussa alueen yrittäjiä ja asukkaita on pyydetty ilmoittamaan suunnittelussa huomioitavista asioista. Helmikuun infotilaisuudessa annetut palautteet on huomioitu ja kysymyksiä voi edelleen lähettää Porvoon kaupungille. Tärkeät linkit ja yhteystiedot löytyvät tämän tiedotteen lopusta.

Työt keskeytetään kesäkuukausiksi ja niitä jatketaan syyskuussa.

Henkilö-, pakettiauto- ja bussiliikenne

Jokikadun ja Välikadun kävelykatualueelle suuntautuva henkilöauto- ja pakettiautoliikenne voi käyttää esimerkiksi Vanhan kaupungin siltaa tai Sillanmäen reittiä.

Kävelykatujen alueella katujen yksisuuntaisuudet poistetaan työmaan ajaksi, jotta ajo on luvallista sekä Jokikadulla että Välikadulla molempiin suuntiin.

Turistibusseille osoitetaan lisäpaikkoja Rihkamakadulta Piispankadun ja Rauhankadun väliseltä osuudelta. Väliaikainen invapysäköinti osoitetaan Piispankadulle.

Tavarantoimitukset alueen yrityksiin

Työmaan liikennejärjestelyjen vaikutusalueella olevia yrittäjiä pyydetään välittämään tietoa tavaratilausten yhteydessä kuljetusyrityksille poikkeuksellisesta tilanteesta.

Tavarakuljetukset kannattaa pyytää toimittamaan pakettiautoilla. Isompia kuljetuksia varten on varauduttava vaihtoehtoisiin reitteihin, tai purettava kuljetukset ajoneuvosta Mannerheiminkadun sillan eteläpuolisella Jokikadun aukiolla tai muussa sopivassa paikassa, jonne isommalla ajoneuvolla on esteetön pääsy.

Kuljetusjärjestelyissä on otettava huomioon Vanhan kaupungin sillan painorajoitus, joka on 6 tonnia.

Kaukolämpötöiden vaikutus alueen kiinteistöihin

Uusien kaukolämpöputkien kytkentäpäivänä alueen kaukolämpöverkkoon liittyneet asiakkaat ovat joitain tunteja ilman lämpöä. Katkos ei vaikuta asuntojen lämpötilaan, mutta lasten kylvettämiset ja pitkät lämpimät suihkut on hyvä siirtää toiseen päivään.

 

Lisätietoja

  • Toimijoiden yhteinen hankesivu, http://www.porvoo.fi/rihkamatorin-ympariston-parannustyot
  • Kaukolämpösuunnittelija Oskar Tillander, Porvoon Energia Oy, puh. 040 653 3311, oskar.tillander@porvooonenergia.fi
  • Työpäällikkö Rolf Malmberg, Porvoon Sähköverkko Oy, puh. 0400 715 5580, rolf.malmberg@porvoonenergia.fi
  • Verkostoinsinööri Outi Raudaskoski, Porvoon vesi, 040 676 1431, outi.raudaskoski@porvoo.fi
  • Suunnitteluinsinööri Elina Leppänen, Porvoon kaupunki, puh. 040 489 9818, elina.leppanen@porvoo.fi