Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Patrick Wackströmistä energianeuvos

Porvoon Energia Oy:n toimitusjohtaja Patrick Wackström on saanut arvonimen energianeuvos. Arvonimen myönsi 17. toukokuuta tasavallan presidentti Sauli Niinistö Porvoon Energia Oy:n ja Porvoon kaupungin yhteisestä esityksestä.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

Esityksessä presidentille todetaan, että Patrick Wackström on arvostettu ja merkittävä energia-alan asiantuntija ja osaaja niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Hän on toiminut toimitusjohtajana Porvoon kaupungin omistamassa Porvoon Energia Oy:ssä vuodesta 2006 alkaen sekä ennen sitä Porvoon Energia Oy:n tytäryhtiön Porvoon Seudun Sähkö Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 1996 alkaen ja saaneen sinä aikana kattavan näkemyksen energiatoimialasta.

Mainitaan lisäksi, että Patrick Wackström on huomattavan ansioitunut myös eri energiayritysten hallitustehtävissä sekä kotimaassa että Pohjoismaissa. Todetaan hänen tätä kautta syntyneiden verkostojen avulla pystyneen vaikuttamaan monen energiayhtiön ekologisiin energiaratkaisuihin.

Patrick Wackströmin ansioihin mainitaan myös hänen jäsenyytensä Elinkeinoelämän keskusliiton edustajistossa ja hallitusjäsenyytensä Energiateollisuus ry:ssä sekä jäsenyytensä eurooppalaisen Eurelectric Retail Customer Committeessa Energiateollisuus ry:n edustajana, jossa tehtävässä hän on ollut mukana vaikuttamassa siihen, että Suomen kanta EU-maiden joukossa on tullut kuulluksi.

Todetaan lopuksi Patrick Wackströmin roolin olleen merkittävä, kun Porvoon Energia Oy on siirtynyt tuottamaan Suomen vihreintä kaukolämpöä ja kehittänyt energian kiertotalousratkaisuja.

Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos. Seuraavaan ryhmään kuuluvat ministerin lisäksi muun muassa valtiopäiväneuvos, kauppaneuvos ja energianeuvos.

 

Lisätietoja:

Johan Söderberg, hallituksen puheenjohtaja, Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab