Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Kaksi uutta sähköautojen latauspistettä Porvooseen

Porvoon keskustasta löytyy nyt yhteensä kuusi sähköautojen latauspistettä. Porvoon Energia on asentanut uudet lataustolpat Jokikadulle Lippakioskin kohdalle sekä Porvoonjoen länsirannalle Taidetehtaan edustalle. Samalla sähköauton lataus muuttuu Porvoossa maksulliseksi.

– Porvoossa on suhteessa kaupungin kokoon verraten monta latauspistettä, sillä haluamme olla mukana ympäristöystävällisten palveluntarjoajien eturintamassa kehittämässä autoilua kestävämpään suuntaan, Porvoon Energian kehitys- ja ympäristöjohtaja Jukka Rouhiainen sanoo.

Porvoossa lataus on tähän asti ollut ilmaista, mutta nyt se muuttuu maksulliseksi. Yhden kilowattitunnin hinta on 0,15 euroa. Jos sähköauton keskimääräinen akkukapasiteetti on 40 kWh, täyteen lataaminen Porvoossa maksaa 6 €. Kyseisellä akkukoolla voi ajaa hieman alle 400 kilometriä.

Porvoon kaikki latauspisteet ovat osa Suomen suurinta julkista latausverkostoa, johon kuuluu yli 300 pistettä. Virta.fi -verkostoon, jonka osaomistaja Porvoon Energia on, liitetään kymmeniä uusia latauspisteitä joka kuukausi.

– Sähköautojen määrä Suomessa on viimeisen vuoden aikana kasvanut erittäin voimakkaasti. Hallituksen tavoite on saada liikenteeseen 250 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä, ja arviomme mukaan tämä tavoite tulee täyttymään nopeammallakin aikataululla, verkoston palvelujohtaja Jaakko Liesmäki toteaa.

Suomessa on tällä hetkellä noin 4000 rekisteröityä sähköautoa.