Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoon Energia ja Keravan Energia perustavat uuden yhtiön

Keravan Energia Oy ja Porvoon Energia Oy perustavat yhdessä sähköverkon urakointiyhtiön. Uudenmaan Verkonrakennus Oy – Nylands Nätbyggnad Ab aloittaa toimintansa huhtikuussa 2017.

 

Yhtiön toiminnan pääpainona on tuottaa sähköverkon urakointipalveluja omistajilleen, jotka omistavat yhtiön puoliksi. Uusi yhtiö rakentaa ja ylläpitää sähköverkkoja Keravan, Sipoon, Pornaisten, Porvoon ja Loviisan alueella. Yhtiön liikevaihdon arvioidaan alussa olevan 8-9 miljoonaa euroa.

Uuden yhtiön avulla tavoitellaan kustannustehokkuutta.

“Yhdessä meidän on helpompi pärjätä kilpailussa ja kehittää toimintaamme. Tarkoitus on tulevaisuudessa hakea liikevaihtoa myös nykyisen toiminta-alueemme ulkopuolelta”, Porvoon Energian toimitusjohtaja Patrick Wackström sanoo.

“Kahden samankaltaisen ja lähekkäin sijaitsevan energiayhtiön kannattaa yhdistää voimansa. Yhdistämällä verkonurakointiresurssimme pystymme tasaamaan työkuormia ja saamme mittakaavaetua,” jatkaa Keravan Energia Oy:n verkkoliiketoimintajohtaja Osmo Auvinen.

Uuden yhtiön palvelukseen siirtyy noin 20 henkilöä Porvoon Energian tytäryhtiöstä Porvoon Sähköverkko Oy:sta ja saman verran Keravalta. Uuden yhtiön myötä ketään ei irtisanota, vaan Keravan Energian ja Porvoon Sähköverkon työntekijät jatkavat vanhoissa tehtävissään uuden yhtiön palveluksessa. Uusina työntekijöinä rekrytoidaan toimitusjohtaja ja controller.

Porvoon Sähköverkko keskittyy jatkossa sähköverkkojen suunnitteluun ja omaisuuden hallintaan.

Uudenmaan Verkonrakennus Oy – Nylands Nätbyggnad Ab:n kotipaikkakunta tulee olemaan Porvoo.

 

Lisätietoja:

* Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab, toimitusjohtaja Patrick Wackström, puh. 040 503 4611, patrick.wackstrom@porvoonenergia.fi

* Porvoon Sähköverkko Oy, toimitusjohtaja Magnus Nylander, puh. 040 768 2368, magnus.nylander@porvoonenergia.fi

* Keravan Energia Oy, toimitusjohtaja Jussi Lehto, puh. 050 559 1815, jussi.lehto@keoy.fi

* Keravan Energia Oy, verkkoliiketoiminnan johtaja Osmo Auvinen, puh. 0400 329 851, osmo.auvinen@keoy.fi