Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoon Energia kilpailee Vuoden ilmastoteko -palkinnosta

Porvoon Energia kisaa Vuoden ilmastoteko -palkinnosta Energiateollisuuden järjestämässä yleisöäänestyksessä. Tunnustus myönnetään vuosittain energia-alalla toimivalle tai alaan liittyvälle yritykselle tai yhteisölle, joka on edistänyt toiminnallaan ilmastonmuutosta hillitseviä tekoja.

Porvoon Energian, Protect Our Winters Finlandin ja EKOenergian yhteiskampanja Pelastetaan talvet on talven aikana kannustanut suomalaisia talvilajien harrastajia ja hiihtokeskuksia toimimaan ilmastonmuutosta vastaan vaihtamalla sähkösopimuksensa sertifioituun sähköön. Kampanja on käynnistymisensä jälkeen marraskuussa herättänyt paljon kiinnostusta sekä mediassa että kuluttajien keskuudessa. Protect Our Winters Finlandin toiminta palkittiin jo syksyllä vuoden ekotekona, ja kampanjan keulakuvana toimiva lumilautailija ja olympiamitalisti Enni Rukajärvi valittiin urheilugaalassa vuoden esikuvaksi.

Vaikka ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat hälyttäviä, voidaan talvet vielä pelastaa. Valtaosa ilmastoa lämmittävistä päästöistä on peräisin fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen kestävästi tuotetulla uusiutuvalla energialla on elintärkeää, jotta lunta riittää myös jatkossa.

EKOenergiaan on kampanjan aloitteesta kauden aikana siirtynyt jo viisi hiihtokeskusta: Kokonniemi, Pääskyrinne, Salla, Sappee ja Myllymäki. EKOenergiaan siirtyneet kotitalous- ja yritysasiakkaat ovat yhdessä pienentäneet sähkönkäytön hiilijalanjälkeään useilla tuhansilla tonneilla.

EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton aloitteesta syntynyt, kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle.

Äänestä Pelastetaan talvet -kampanjaa!