Skippa till innehållet

Visa alla Meddelanden Felmeddelanden Artiklar

Arkiv

Borgå Energi tävlar om Årets klimatgärning -priset

Borgå Energi tävlar om Årets klimatgärning -priset i en publikomröstning, som arrangeras av Finsk Energiindustri. Utnämningen ges åt ett företag eller ett kollektiv, som agerar på energibranschen och som genom sin verksamhet främjat aktioner, som motverkar klimatförändringen.

Kampanjen Rädda vintrarna (Pelastetaan talvet på finska), som arrangeras av Borgå Energi, Protect Our Winters Finland och EKOenergi, har under vinterns lopp uppmanat vintersportande finländare och skidcentrum att byta till certifierad el. Kampanjen har efter starten i november väckt stort intresse både i media och bland konsumenter. Klimatrörelsen Protect Our Winters Finland utnämndes redan i höstas till årets ekogärning, och snowboardaren och olympiamedaljören Enni Rukajärvi, som fungerar som kampanjens ansikte utåt, mottog på sportgalan utmärkelsen Årets förebild.

Klimatförändringen har alarmerande konsekvenser, men vintrarna kan fortfarande räddas. Största delen av utsläppen som orsakar växthuseffekten kommer från användningen av fossila bränslen. Att ersätta fossila bränslen med hållbart producerad förnybar energi är avgörande då det gäller att garantera att det finns snö på vintern också i fortsättningen.

Redan fem skidcentrum har bytt till EKOenergi under kampanjens gång: Kokon, Pääskyrinne, Salla, Sappee och Myllymäki. De privat- och företagskunder som övergått till EKOenergi har tillsammans minskat på sitt koldioxidfotavtryck med flere tusen ton.

EKOenergi är ett internationellt miljömärke för el som administreras av Finlands naturskyddsförbund.

Rösta på Rädda vintrarna -kampanjen!