Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Artikkelit Häiriötiedotteet

Arkisto

Porvoon Energia korottaa toistaiseksi voimassa olevia hintojaan – hinta edelleen hyvin kilpailukykyinen

Porvoon Energia nostaa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimustensa – Ilmastoviisas Original, Wind Original ja EKO Original – myyntihintoja 1.11.2022 alkaen. Korotus koskee energianhintaa, perusmaksut säilyvät entisellään.

Sähkön markkinahintojen raju nousu viimeisen vuoden aikana koskettaa myös Porvoon Energiaa ja sen asiakkaita. Korotuksen jälkeenkin hintamme säilyvät alle valtakunnallisten keskihintojen: olemme onnistuneen sähkönhankinnan ansiosta olemassa oleville asiakkaillemme yhä yksi edullisimmista energiayhtiöistä.

Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta haluamme olla luotettava ja kilpailukykyinen vaihtoehto asiakkaillemme nyt ja jatkossa”, kertoo Porvoon Energian toimitusjohtaja Måns Holmberg ja jatkaa: ”Sähkön markkinahinnan rajun nousun takia joudumme korottamaan Original -tuotteidemme hintoja, minkä lisäksi emme toistaiseksi pysty ottamaan uusia asiakkaita Original -tuotteillemme, koska tämänhetkinen todellinen markkinahinta on tulevien korotusten jälkeenkin selvästi korkeammalla tasolla”.

Sähkön hinta koostuu perusmaksusta (euroa/kuukausi) sekä energiamaksusta (snt/kWh). Marraskuun alussa voimaan tuleva hinta esimerkiksi Ilmastoviisas Original -tuotteellemme yleissähkösopimuksena on 19,9 snt/kWh (sis. alv 24 %), kun nykyinen hinta on 8,9 snt/kWh (sis. alv 24 %). Tulevien hinnankorotusten vaikutus keskimäärin:

  • kerrostaloasunnossa noin 23 €/kk
    (kulutus noin 2 500 kWh/vuosi)
  • ei sähkölämmitteisessä pientalossa noin 46 €/kk
    (kulutus noin 5 000 kWh/vuosi)
  • sähkölämmitteisessä omakotitalossa noin 157 €/kk
    (kulutus noin 18 000 kWh/vuosi)

Porvoon Energian asiakkuuspäällikkö Maria Käki ymmärtää, että sähkön hinta herättää tällä hetkellä kysymyksiä. ”Valitettavasti asiakaspalvelumme on ollut tästä syystä hetkittäin ruuhkautunut. Vaihtoehtoisesti myös Online-palvelustamme voi helposti ja itselle sopivana ajankohtana tarkistaa omat voimassa olevat sopimukset, seurata sähkön- ja lämmönkulutusta, päivittää yhteystiedot sekä tarkastella omia laskutietoja”, muistuttaa Maria Käki.

Suomen hallitus valmistelee parhaillaan sähkön arvonlisäveron väliaikaista alentamista 24 %:sta 10 %:iin joulukuun alusta 2022 huhtikuun loppuun 2023. Siltä ajalta, kun arvonlisäverolla on alhaisempi prosentti, muutos huomioidaan automaattisesti.

Lisätietoja:

Maria Käki, asiakkuuspäällikkö, Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab
Måns Holmberg, toimitusjohtaja Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab

Liite:

Markkinakatsaus