Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoon Energia laajentaa sähköistä asiointia

Porvoon Energia on ottanut sähköisen allekirjoituksen käyttöön useilla verkkosivustolla käytössä olevilla asiointilomakkeilla. Allekirjoitus on järjestetty Telia Sign -palvelun avulla ja perustuu vahvaan tunnistautumiseen.

Lähtökohta sähköisessä asioinnissa on, että digitaalisella allekirjoituksella voi tehdä sitovan sopimuksen tai tiedonannon turvallisesti, nopeasti ja joustavasti missä ja milloin tahansa. Vahvaan tunnistautumiseen perustuva sähköinen allekirjoitus vahvistaa allekirjoittajan henkilöllisyyden, eikä käsin kirjoitettua allekirjoitusta enää tarvita.

Sähköinen asiointi ei ole Porvoon Energian palveluissa uusi asia: esimerkiksi sähkösopimuksen on voinut tilata Online-palvelun kautta jo pitkään. Nyt oli luonteva hetki ottaa teknologia käyttöön myös muilla yleisesti käytetyillä tilaus- ja sopimuslomakkeilla.

”Ensisijainen tavoitteemme on sujuvoittaa asiakkaidemme arkea. Kun esimerkiksi sopimusasiat saa hoidettua netin kautta itselleen sopivana aikana, ei aikaa tarvitse varata asiakaspalvelussa määräaikoina tapahtuvaan asiointiin”, kommentoi Tomas Nordström, Porvoon Sähköverkon asiakkuuspäällikkö.

Toistaiseksi verkkosivujen kautta voi allekirjoittaa sähköisesti sähköliittymän tilauslomakkeen, pientuotantolaitteiston sähköverkkoon liittämislomakkeen sekä yleistietolomakkeen, jolla sähköurakoitsija voi lähettää esimerkiksi liityntä-/mittarointipyynnön. Tulevaisuudessa lomakevalikoima laajenee.

Voit lukea lisää sähköisestä tunnistamisesta Traficomin kyberturvallisuuskeskuksen sivuilla: https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/toimintamme/saantely-ja-valvonta/sahkoinen-tunnistaminen

Sähköisesti allekirjoitettavissa olevat lomakkeet: Sähköiset palvelut

Sähkösopimuksen tilaat kätevästi Online-palvelussamme.

Lisätietoja:

Maria Käki
asiakkuuspäällikkö, Porvoon Energia
050 370 2244
maria.kaki@pbe.fi