Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoon Energia nostaa toimitusvelvollisuushintoja

Porvoon Energia nostaa sähkön toimitusvelvollisuushintoja 1.6.2022 alkaen keskimäärin 33 %, kulutuksesta ja käyttäjätyypistä riippuen. Hinnankorotus koskee neljäsosaa myyntivolyymistamme ja noin puolta asiakkaistamme. Muutos ei koske asiakkaita, joilla on määräaikaisia sähkösopimuksia.

Sähkön markkinahinnat nousivat syksyn aikana ja olivat poikkeuksellisen korkeita joulukuussa. Vaikka hinnat ovat alkuvuonna laskeneet hieman kohtuullisemmalle tasolle, ovat ne edelleen korkeita, minkä takia myyntihintojen tarkistaminen on tarpeen.

Porvoon Energia on seurannut tilannetta nostamatta toimitusvelvollisuushintojaan, ja otti joulukuussa iskun asiakkaidensa puolesta. Korkeat markkinahinnat eivät osoittautuneet ohimeneväksi ilmiöksi, joten nostamme 1.6.2022 lähtien hintojamme niiden asiakkaiden osalta, jotka ostavat sähkönsä listahintaan”, Porvoon Energian asiakkuuspäällikkö Maria Käki sanoo.

Yhtiönä pyrimme olemaan vakaa ja hinnoittelussamme huolehtimaan siitä, että tarjoamme paikallisille asiakkaillemme mahdollisimman hyvän hinnan. Korotusten jälkeenkin toimitusvelvollisuushintamme kuuluvat maan edullisimpiin ja ovat alle keskihintojen”, Käki jatkaa.

Sähkön hinta koostuu perusmaksusta (euro/kuukausi) sekä energiamaksusta (s/kWh). Hinnanmuutokset ovat voimassa kesäkuun alusta. Porvoon Energia on viimeksi tarkistanut toimitusvelvoitehintojaan tammikuussa 2015, jolloin ne laskettiin noin 5 %.

Tulevien hinnankorotusten vaikutus:

  • kerrostaloasunnossa noin 61 €/vuosi
    (kulutus noin 2 500 kWh/vuosi)
  • ei sähkölämmitteisessä pientalossa noin 115 €/vuosi
    (kulutus noin 5 000 kWh/vuosi)
  • sähkölämmitteisessä omakotitalossa noin 413 €/vuosi
    (kulutus noin 18 000 kWh/vuosi)

 

Lisätietoja:

Maria Käki, asiakkuuspäällikkö, Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab