Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Artikkelit Häiriötiedotteet

Arkisto

Porvoon Energia sai EKOenergia-merkinnän ensimmäisenä energiayhtiönä Suomessa myös kaukolämmölleen

Porvoon Energia alkaa myymään 1.6.2022 alkaen EKOenergia-merkittyä kaukolämpöä ensimmäisenä Suomessa. EKOlämpömme tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä Tolkkisten voimalaitoksellamme Porvoossa.

Porvoon Energia tuottaa ja myy EKOenergiaa, tarkemmin sanottuna EKOenergia-merkittyä sähköä ja kohta myös lämpöä. Olemme ensimmäinen suomalainen yhtiö, jonka kaukolämpö todistetusti täyttää EKOenergia tiukat kansainväliset kriteerit, ja jolle EKOenergian käyttöä valvova Suomen luonnonsuojeluliitto on alkuvuodesta myöntänyt luvan myydä EKOenergia-merkittyä kaukolämpöä. Sekä nykyistä hiilineutraalia PBElämpöä että kesäkuussa myyntiin tulevaa EKOlämpöä myydään sekä kuluttaja- että yrittäjäasiakkaillemme.

Haluamme olla innovatiivinen edelläkävijä sekä aidosti vastuullinen energiayhtiö.”, toteaa lämmön ja tuotannon päällikkö Ari Raunio, ja jatkaa: ”EKOenergia-merkin käyttämiseen oikeuttavien kriteerien perustana on energian tuotantoon käytettävä puuaineslaatu. Metsästä tulleiden jakeiden laatu on tarkkaan määritelty ja tarkastetaan vuosittaisissa auditoinneissa. Olemme myyneet EKOenergia-merkittyä sähköä jo vuosia asiakkaillemme. Nyt myös kaukolämpöasiakkaamme pääsevät valitsemaan tiukat kansainväliset kriteerit täyttävän ympäristöystävällisen EKOenergia-merkityn kaukolämmön.”

Porvoon Energialla on noin 2050 kaukolämmön liittymää, mikä tarkoittaa noin 35 000 asiakasta.

EKOenergia on edelläkävijän valinta

Tiedostava kuluttaja valitsee tänä päivänä energian, joka on tuotettu kestävästi ja ympäristöä ajatellen. Valitsemalla EKOenergia-merkityn uuden lämpötuotteemme – EKOlämmön – sekä kuluttajat että yritykset voivat osoittaa sitoutuneisuuttaan ympäristön kannalta kestäviin ratkaisuihin ja rohkaista muita toimimaan samoin.”, toteaa Porvoon Energian kaukolämpöpäällikkö Oskar Tillander.

EKOenergia on ympäristömerkki, jota hallinnoi Suomen luonnonsuojeluliitto. Energia, jolle on myönnetty EKOenergia-ympäristömerkki ei ole ainoastaan uusiutuvaa, vaan peräisin laitoksista, jotka täyttävät tiukat, selkeät ja useiden eri ympäristöjärjestöjen asettamat kestävyyskriteerit. EKOenergian käyttäjät saavat käyttää EKOenergia-logoa julkaisuissaan, tiloissaan sekä EKOenergialla valmistetuissa tuotteissaan.

 

Lisätietoja:
Oskar Tillander, kaukolämpöpäällikkö, Porvoon Energia Oy – Borgå Energi Ab
040 653 3311, oskar.tillander@pbe.fi

EKOenergia-merkki: https://www.ekoenergy.org/