Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoon Energia siirtyy käyttämään valtakunnallista Datahub -tiedonvaihtojärjestelmää

Suomessa otetaan helmikuussa käyttöön uusi keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä sähkösopimustapahtumien käsittelyyn, jota kaikki suomalaiset energiayhtiöt siirtyvät hyödyntämään viikolla 8. Järjestelmän nimi on Datahub, ja sen sisältämiä ja välittämiä tietoja tulee käyttämään noin sata sähkönmyyjää ja yli 80 sähkönsiirrosta vastaavaa jakeluverkkoyhtiötä.

Tehdessämme sähkösopimuksen ja ostaessamme sähköä olemme jokainen osa sähkömarkkinoita ja siihen liittyvää tiedonvaihtoa

Ennen uutta keskitettyä Datahub – tiedonvaihtojärjestelmää tietoa sähkönkäyttöpaikoista ja asiakassuhteista on ollut hajautetusti eri energiayhtiöiden omissa järjestelmissä. Uuden Datahub -järjestelmän tavoitteena on tiedonvaihdon selkeyttäminen ja nopeuttaminen, mikä parantaa sekä sähkönkäyttäjän, sähkönmyyjän että sähkönsiirrosta vastaavien osapuolten toimintaa sähkösopimuksiin, sähkönkäyttöpaikkaan ja niiden kulutukseen liittyvien tietojen osalta.

Uusi järjestelmä tulee tarjoamaan kuluttajille myös mahdollisuuden tarkastella omia sopimustietojaan kansallisesti Suomi.fi -verkkopalvelun kautta.

Kansalliseen Datahub -järjestelmään siirtyminen tuo väliaikaisia muutoksia asiakaspalveluumme

Online -palvelumme tarjoamat käyttöraportit eivät päivity, mutta ovat katselukäytössä ajalla 10.-22.2.2022, jolloin myöskään omia tietojaan ei pääse päivittämään Onlinen kautta.

Uuden myyntisopimuksen ensimmäinen mahdollinen aloituspäivä on 15.3.2022. Huom! Ei koske muuttoa. Jos olet muuttamassa, muuttopuhelimemme palvelee numerossa 019 661 4230.

Uuden järjestelmän käyttöönoton aikana teemme uusia sähkösopimuksia toistaiseksi vain käyttöpaikoille, jotka sijaitsevat Porvoon Sähköverkon alueella.

Nykyiset käyttöpaikkatunnukset vaihtuvat uusiksi GSRN-tunnuksiksi (Global Service Relation Number). Uusi käyttöpaikkatunnus päivittyy automaattisesti ja näet sen jatkossa laskultasi sekä Online-palvelustamme.