Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Häiriötiedotteet Artikkelit

Arkisto

Porvoon Energia valitsi itselleen ensimmäisen vuoden nimikkourheilijan

-Porvoon Energian tavoitteena on olla Suomen paras energiayhtiö ja luoda yhtiölle energistä profiilia, kertoo toimitusjohtaja Patrick Wackström.

-Siksi olemme valinneet ensimmäistä kertaa vuoden nimikkourheilijan. Hän on Porvoon Akilleen pyöräilyjaoston kilpapyöräilijä Joni Kanerva.

-Olemme tukeneet aina laajasti nuorten urheilua ja kulttuuria. Periaatteemme on, että emme tue yksittäisiä urheilijoita, vaan tuki tapahtuu seuran kautta, eli tässä tapauksessa se on Akilleen pyöräilyjaosto.

-Nimikkourheilija edustaa yhtiömme arvoja kilpaillessaan. Hän vie meille tärkeää ympäristöystävällisyyttä eteenpäin kilpaillessaan Suomessa ja muualla Euroopassa.

 

Joni Kanerva on tyytyväinen Porvoon Energian antamasta tuesta, joka mahdollistaa sen, että hän pystyy panostamaan täyspainoisesti harjoitteluun tähtäimenään menestyminen kilpailuissa.

Hän on pienestä pitäen pyöräillyt kotikaupungissaan Kotkassa.

-Hiihto oli ykköslajini kilpailutasoa myöten, kunnes 18-vuotiaana siirryin täysin kilpapyöräilyyn.

Porvoon Akilleen hän liittyi, koska tiesi seuran olevan vahva tekijä kilpapyöräilyssä ja koska hän näki, että voisi Akilleksen valmennuksessa kehittyä kilpapyöräilijänä.

Kanerva on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kilpailla jo pitkin Eurooppaa ja laariin on satanut erinäinen määrä palkintoja, mutta se ei riitä hänelle, vaan nuori kirimies tähtää ammattilaiseksi.

-Porvoon Akilleessa olen oppinut kaiken pyöräilystä. Pari kautta olin välillä muualla, mutta tulin nyt takaisin kasvattajaseuraani.

Kanerva huomauttaa, että hän on ollut tietoinen, että Porvoon Akilles tähtää Suomen parhaimmaksi pyöräilyseuraksi.

-Se on tavoite, mikä joukkueella on, ja siinä haluan olla mukana.

 

Pyöräilyjaoston puheenjohtaja Ari Perälä sanoo, että Porvoon Energian tapaisen yhtiön tukemisella on iso merkitys urheiluseuralle.

-Joni on meidän oma kasvattimme, joskin oli välillä muualla lainassa, mutta onneksi saimme hänet takaisin. Hän tähtää selkeästi huipulle ja ammattilaiseksi. Se vaatii paljon panoksia, jotta hän kykenee harjoittelemaan sen mukaisesti.

Perälä toteaa, että Akilleella on joukko Suomen kärkipäähän kuuluvia nuoria pyöräilijöitä.

-Ollaan voitettu Suomen mestaruuksia 16-vuotiaiden ja 18-vuotiaiden sarjassa, ja mitaleita on tullut joka vuosi, joten hyviä kyvykkäitä kavereita on tulossa.

Hän kertoo, että Akilleella on nyt selkeä valmennuspolku, jonka mukaan edetään.

-Lisäksi meillä on harjoitusleirejä koti- ja ulkomailla, ja kilpailuohjelma etenkin ulkomailla on nostettu ihan uudelle tasolle.

Akilleen juniorituotantoon nojaavalla eliittitiimillä ja juniorijoukkueella on päävalmentajana Kari Myyryläinen, joka on itsekin yksi Suomen kaikkien aikojen kovimpia pyöräilijöitä ja kärkipään valmentajia.

Joni Kanerva on jo lähtenyt Mallorcalle Akilleen harjoitusleirille ja jatkaa sieltä Malagalle harjoitusleirille, jonka jälkeen taas Akilleen toiselle harjoitusleirille Mallorcalle maaliskuussa. Sitten ollaan valmiit aloittamaan kilpailukausi.

Toimitusjohtaja Patrick Wackström, jolla itsellään on takana menestyksekäs kilpapyöräilyura niin kotimaassa kuin kansainvälisilläkin areenoilla, antaa neuvoksi Jonille, että jos haluaa voittaa, pelkällä lahjakkuudella ei pärjää, vaan siihen tarvitaan kovaa harjoittelua.

-Ja on hyvä, jos on kirikykyinen kilpailija. Itsekin olin sellainen.

Patrick Wackström onnittelee tuoretta Porvoon Energian nimikkourheilijaa,
kilpapyöräilijä Joni Kanervaa.

Toimitusjohtaja Patrcik Wackström (vas.) ja Akilleen pyöräilyjaoston puheenjohtaja
Ari Perälä katsovat, että niin Porvoon Energialla kuin Porvoon Akilleella on molemmilla
tavoitteena olla Suomen paras. PBE energiayhtiönä ja Porvoon Akilles pyöräilyssä.

Toimitusjohtaja Patrick Wackström entisenä kilpapyöräilijänä
ei malttanut olla tarttumatta kilpapyörän sarviin.

 

Kilpapyöräilijä Joni Kanerva

Ikä: 23 v
Asuu: Kotkassa
Opinnot: ylioppilas Kotkan lyseosta ja valmistunut Suomen Urheiluhierojakoulusta Espanjan Fuengirolasta
Työskentelee Kotkassa: omassa hierontayrityksessä nimeltä JoKa Nivel, silloin kun pyöräilyltään ehtii.
Muu laji: Hiihto
Kuuluu: Porvoon Akilleen pyöräilyjaostoon
Edustanut mm: vuonna 2017 ajoi ranskalaisessa CC Villeneuve-Saint Germain Soissons Aisne DN1-joukkueessa ja Suomen joukkueessa maantiepyöräilyn MM-kisoissa maantieajossa ja maantiepyöräilyn EM-kisoissa vuonna 2017
Edustaa: Akilleen oma kasvatti, joka edustaa Porvoon Akilleen Elite-tason joukkueessa ja Suomen maajoukkueessa sekä kuuluu Tokion olympialaiset 2020 –haastajaryhmään

Saavutukset muun muassa:
Maantiepyöräilyn Suomen mestari U23-luokassa 2016
Maantiepyöräilyn Eliten SM-kortteliajossa hopeaa 2018
Maantiepyöräilyn Eliten SM-kortteliajossa pronssia 2017
Maantiepyöräilyn kauden kokonaiskilpailu, Suomen Skoda Cup 2018 2.
Maantiepyöräilyn U-23 EM-maantie 2017 Tanska 31.
Edusti Suomea maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa Bergenissä 2017, jossa loukkaantui 

Muita saavutuksia:
SFI-mestaruuskisat 2013 M18 aika-ajo 4./maantieajo 3; Fakto Auto Tallinn Rahvasoit 2016 Viro 6. ; Tour of Estonia 2016 UCI 2. ;Nurmijärvi GP Elite 2016 2. ;Seutulan kierros Elite 2016 1. ;XV Memorial J.Sanchez Moreno 2016 Espanja 1.; Criterium Pavo de Marbella 2016 Espanja 1. Sinaai-Waas Kermesse 1.12B 2017 Belgia 4.; Satakunnan Ajot 2017 Etappi 3 1. / GC 3. ;Maxima GP 2017 Viro 1. ;Turun Sanomat –kortteli 2018 2. ; Kaivopuiston kortteli 2018 1. ;Helsinki Velotour 2018 2. ;Willimiesajot Saimaa Road Race 2018 2. ; Fakto Auto Tallinn 2018 Viro 5.

 

Teksti ja kuvat: Maarit Gabrielsson