Siirry sisältöön

Näytä kaikki Tiedotteet Artikkelit Häiriötiedotteet

Arkisto

Porvoon Sähköverkko Oy laskee siirtohintoja noin 10 %

Porvoon Sähköverkko Oy alentaa 1.7.2022 alkaen sähkön siirtohintoja kulutuksesta ja tyyppikäyttäjästä riippuen keskimäärin 10 %.

Nykyinen hintojen valvomiseen ja toimintavarmuuden parantamiseen tähtäävä sähkömarkkinalaki astui voimaan vuonna 2013. Lakia valvova viranomainen, eli Energiavirasto, on nyt muuttanut valvontamallia, mikä alentaa siirtoyhtiöiden sallittua tuottoa. Samalla toimitusvarmuusvaatimuksiin, esimerkiksi maakaapelointiin, annettiin lisäaikaa, mikä vähentää osaltaan vuosittaista investointitarvetta.

Porvoon Sähköverkolle on siirtomaksujen osalta kertynyt alituottoa niin edelliseltä kuin nykyiseltä valvontajaksolta. ”Tämä tarkoittaa sitä, että Porvoon Sähköverkko on veloittanut asiakkailtaan jo useana vuonna vähemmän siirtomaksua, kuin mitä nyt keskustelua herättänyt valvontamalli olisi mahdollistanut. Alennamme asiakkaidemme siirtohintoja 1.7.2022 alkaen, jotta kertynyt tuotto ei menisi yli sallitun rajan jatkossakaan”, sanoo Porvoon Sähköverkon toimitusjohtaja Magnus Nylander.

Yhtiönä pyrimme olemaan vakaa ja hinnoittelussamme maltillinen. Sijoitumme siirtomaksuhinnoillamme valtakunnallisesti keskitasolle”, Nylander jatkaa.

Sähkön siirtohinta koostuu perusmaksusta, siirtomaksusta sekä mahdollisesta tehomaksusta. Heinäkuun alusta toteutettava hintojen alennus kohdistuu sähkön siirtohinnan siirtomaksuun sekä mahdollisiin tehomaksuihin. Porvoon Sähköverkko Oy on tarkistanut siirtohintojansa viimeksi syyskuussa 2018, ja silloin korotus oli noin 5 %.

Tulevan hinnanalennuksen vaikutus:

  • Kerrostalohuoneistossa noin 12 €/vuodessa
    (kulutus noin 2 500 kWh/v)
  • Pientalo, ei sähkölämmitystä, noin 30 €/vuodessa
    (kulutus noin 5 000 kWh/v)
  • Omakotitalo, sähkölämmitys, noin 90 €/vuodessa
    (kulutus noin 18 000 kWh/v)

Porvoon Sähköverkko Oy toimii osana Porvoon kaupungin omistamaa Porvoon Energia -konsernia.

 

Lisätietoja:
Magnus Nylander, toimitusjohtaja, Porvoon Sähköverkko Oy