Siirry sisältöön

Näytä kaikki Häiriötiedotteet Tiedotteet Artikkelit

Arkisto

Uudistimme vikailmoituspalvelujamme

Olemme uudistaneet kotisivujamme ja ottaneet samalla käyttöön uudet sähköiset vikailmoituspalvelut. Uudistuneiden palvelujemme myötä ilmoitus sähkökatkoksesta tai katuvalovioista on entistä helpompi tehdä.

Tarkista tilanne aina ennen vikailmoituksen tekemistä uusilta häiriökartoiltamme

Esimerkiksi sähköverkon häiriökarttapalvelumme näyttää tiedot runkoverkon piirissä olevista häiriötilanteista ja suunnitelluista työkeskeytyksistä. Kartassa ei näy pienjänniteverkossa olevia vikoja eli niitä vikoja, jotka sijaitsevat jakelumuuntajan ja sähkönkäyttöpaikan välillä, toteaa käyttöpäällikkömme Mikael Hämäläinen. Jos sähköt katkeavat laajemmalta alueelta, häiriö on yleensä jo tiedossamme ja korjaustoimenpiteet aloitettu.

Uudistetun palvelumme kautta tulee jatkossa ilmoittaa myös linjalla mahdollisesti olevat puut, maassa roikkuvat johdot ja/tai katkenneet pylväät. Laajempien sähkökatkosten sattuessa nämä vikailmoitukset nopeuttavat huomattavasti meidän korjaustoimenpiteitä.

Lisäksi katuvalovioille on oma erillinen uusi vikailmoituspalvelu. Uudistetun katuvalopalvelun avulla voit ilmoittaa viallisesta katuvalosta, vinosta tai kaatuneesta pylväästä tai vaurioituneesta pylvään luukusta. Parhaiten saamme tiedon rikkoutuneista tai viottuneista katuvalaisimista asiakkailtamme.

 

Valitse tarkka vikapaikka vikailmoituskartalta

Tee vikailmoitus täyttämällä katuosoite tai valitsemalla paikka kartalta. Huolellisesti täytetty vikailmoitus auttaa meitä löytämään, paikantamaan tai korjaamaan vian nopeammin. Tärkeää on, että tiedot on syötetty oikein ja mahdollisimman tarkasti. On hyvä ilmoittaa meille myös puhelinnumero, josta voimme tiedustella lisätietoja. Vikailmoitukseen voi myös helposti liittää kuvan.

Katuvalotöissä korjausaikamme ovat kaupungin keskusta-alueilla sekä taajamissa noin kolme viikkoa ja muilla alueilla noin viisi viikkoa. Mikäli suurempi kokonaisuus, esim. katu tai risteysalue on pimeänä, hoidetaan valaistus kuntoon mahdollisimman pian. Turvallisuutta vaarantavat kohteet korjataan välittömästi (irrotetut luukut, kolarit, myrskyvauriot).

Pääset Vikapalveluihin tästä