Siirry sisältöön

Evoluutio, ei revoluutio

Måns Holmbergista tuli Porvoon Energian toimitusjohtaja 1.1.2022, mutta hän aloitti yhtiössä jo 1.10.2021 ja käynnisti ensi töikseen yhtiön strategian päivityksen yhdessä johtoryhmän, yhtiön hallituksen ja koko henkilökunnan kanssa.

“Päivitys on evoluutio, ei revoluutio, ja luonnollinen jatkumo yhtiön jo kauan noudattamiin vihreisiin arvoihin. Visiomme on yhä olla luonnollinen valinta asiakkaillemme, porvoolaisille, henkilökunnalle ja ympäristölle”, hän sanoo.

Holmberg tuo esille erityisesti henkilökunnan roolin päivitysprosessissa, jonka hän sanoo olleen erittäin tuottoisa. Itse visiossa ja strategiassa henkilöstö on yksi neljästä painopistealueesta.

Porvoolaisille Porvoon Energia on heidän oma vastuullinen energiayhtiönsä.

“Haluamme olla työpaikka avoimella ja kommunikoivalla johtamisella. Työpaikka, missä henkilökunta viihtyy ja missä yhteishenki on hyvä, missä välitetään toisista ja missä on hyvä tekemisen meininki. Haluamme työntekijöidemme myös voivan olla ylpeitä työpaikastaan, mikä ei energia-alalla ole mikään itsestäänselvyys.”

Alalla on Holmbergin mukaan tavallista tulla kritisoiduksi.

“Kaikilla on mielipide energiasta. Varsinkin sähkö koetaan usein itsestäänselvyytenä eikä välttämättä ymmärretä, mitä energiayhtiö tekee, ja miten markkinahintavaihtelut vaikuttavat asiakkaan maksamaan hintaan, joten ei ole olleenkaan itsestään selvää, että työntekijämme voivat ylpeinä kertoa ystävilleen ja tuttavilleen tekevänsä työtä Porvoon Energialle. Tähän meidän tulee kiinnittää huomiota, tuoda esille kaikkea sitä hyvää, mitä paikallisesti teemme ja tehdä oikeita asioita niin, että työntekijämme voivat tuntea siitä ja työpaikastaan ylpeyttä.”

“Asiakkaiden palvelemisessa painotamme erityisesti yhtiön paikallisuutta ja kaksikielisyyttä, ympäristötietoisuutta ja vastuullisuutta, helppoa lähestyttävyyttä ja edistyksellisyyttä sekä asemaa alueensa suosituimpana sähkönmyyjänä.”

“Porvoolaisille Porvoon Energia on heidän oma vastuullinen energiayhtiönsä, paikallisen elinvoiman mahdollistaja ja kaupungin ympäristöprofiilin vahvistaja. Samalla haluamme antaa jotain hyvää takaisin omistajallemme tuottamalla lisäarvoa Porvoon kaupungille, ja sitä kautta porvoolaisille.”

Visiota toteutetaan strategian mukaan näiltä osin panostamalla asiakaskeskeisyyteen, huolehtimalla siitä, että tuotteet ovat kilpailukykyisiä ja markkinaehtoisia, ja sujuvat palvelut vastaavat asiakkaiden tarpeita nyt ja tulevaisuudessa.

Ympäristö on Porvoon Energialle itsestään selvä painopistealue visiossa ja sen toteuttamiseksi laaditussa strategiassa. Onhan yhtiö jo pitkään ollut kokoluokkansa vihrein energiayhtiö Suomessa. Edelläkävijänä on tarkoitus myös jatkaa vauhdittamalla asiakkaiden vihreää siirtymää, mahdollistamalla sähköistyminen ja energiansäästö, ja ottamalla hiilineutraalius huomioon kaikissa investoinneissa.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä toimitusjohtaja Måns Holmberg mainitsee strategiaan kirjatun kannattavuuden vahvistamisen.

“Jotta voimme lähteä tavoittelemaan määrittelemäämme visiota, on yhtiön kannattavuuden oltava kunnossa. Tämä tarkoittaa, että investoinnit valitaan huolellisesti ja toteutus optimoidaan. Keskisuurena yhtiönä emme voi juosta kaikkien uusien ideoiden perässä, vaan lähdemme harkiten mukaan uusiin teknologioihin.”

“Haluamme rakentaa entistä parempaa Porvoon Energiaa, joka menestyy tulevaisuudessakin ja vastaa asiakkaidemme tarpeisiin muuttuvassa maailmassa, jossa ilmastomuutoksentorjunta on yhä tärkeämmässä roolissa. Uskomme, että päivitetty strategiamme auttaa meitä pääsemään asettamiimme tavoitteisiin niin, että lunastamme asiakkaidemme odotukset ja olemme jatkossakin luonnollinen valinta asiakkaillemme.”

Joko luit artikkelin, jossa esittelemme Månsin lähemmin?

Toimitusjohtaja, joka luottaa alaisiinsa

 

Teksti: Rolf Gabrielsson
Alkuperäinen artikkeli julkaistiin Porvoon Energian asiakaslehdessä 1/2022.