Siirry sisältöön

Toimitusjohtaja, joka luottaa alaisiinsa

Porvoon Energian uusi toimitusjohtaja Måns Holmberg on pitkän linjan energiayhtiöläinen. Liikunnasta ja kokkailusta pitävä, energia-alalle hieman sattumaltakin päätynyt Måns haluaa olla avoin, alaisiinsa luottava esimies.

Fortumilta Porvoon Energialle lokakuussa 2021 siirtynyt, tammikuussa 2022 toimitusjohtajan tehtävät virallisesti vastaanottanut Måns Holmberg on ehtinyt työskennellä energia-alalla jo yli 20 vuotta. Ennen Fortumia kokemusta kertyi mm. Vattenfallilta ja Enronilta.

”Olin siinä mielessä epätyypillinen rahoituksen opiskelija, että päädyin luomaan uraa pankki- ja rahoitusalan sijasta energiasektorille. Kiinnostuin energia-alasta ollessani opiskeluaikana kesätöissä S-ryhmän rahoituksessa, missä tein selvitysprojektia sähköpörssistä. Minua viehätti ajatus siitä, että tekisin jotain muuta kuin suurin osa muista opiskelijoista.”

Porvoon Energiaa juuri sen ruoriin hypännyt Måns pitää yhtenä kokoluokkansa vihreimmistä energiayhtiöistä.

”Kun tutustuin Porvoon Energiaan lähemmin, totesin, että yhtiö on paitsi hyvin hoidettu, myös oman kokoluokkansa vihreä edelläkävijä. Se on suuri kilpailuvaltti nykymarkkinalla.”

Energia-ala onkin suurten mullistusten kourissa. Euroopassa siirrytään aktiivisesti yhä vihreämpään, hiilidioksidipäästöttömään energiatuotantoon ja irti fossiilisista polttoaineista. Alalla tapahtuvat muutokset tulevat koskettamaan kaikkia yhteiskunnan sektoreita.

”Olemme osa käynnissä olevaa megatrendiä. Myös meillä, pienellä paikallisella energiayhtiöllä, on oma ja erittäin tärkeä roolimme tässä muutoksessa vastuullisten ja ympäristöystävällisten energiapalvelujen tarjoajana.”

Energia-alan murros on vain yksi toimitusjohtajan tiekartalla näkyvistä tekemiseen vahvasti vaikuttavista asioista. Toinen on Euroopan alueen yleinen vakaus ja turvallisuustilanne.

Kuka?

Måns Holmberg

Syntynyt: 1972 Helsingissä
Viettänyt lapsuuden ja nuoruuden: Kasvanut Helsingissä, viettänyt kesät Sipoon Kalkkirannassa. Asunut 6-vuotiaana vuoden Texasissa. Ollut opiskelijavaihdossa Troyssa, New Yorkissa.
Koulutus: kauppatieteiden maisteri Hankenilta, pääaine rahoitus
Perhe: vaimo Tanja, aikuiset kaksoset Erik ja Daniela, kilpikonna Elmeri
Harrastaa: Harrastanut pöytätennistä melkein koko ikänsä, pelaa edelleen II divisioonassa. Myös murtomaahiihto, laskettelu ja lenkkeily lähellä sydäntä.
Parasta elämässä: Perheen kanssa vietetty aika, kuten yhdessä matkustaminen. Nauttii myös hyvästä ruoasta ja kokkailusta. Kilpailuhenkisenä ihmisenä onnistuminen, voittaminen ja uuden oppiminen tekevät onnelliseksi.
Hiilijalanjälki: Ajaa täyssähköautolla.

”Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut meihin kaikkiin. Energia-alalla toimitusvarmuuden ylläpitäminen on noussut entistä tärkeämpään asemaan. Myös me Porvoon Energialla sopeutamme toimintaamme, jotta varmistamme luotettavan sähkön ja lämmön jakelun asiakkaillemme myös jatkossa.”

Månsista Porvoon energialaiset saivat tiimiinsä luottavan ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneen esimiehen.

”Yritän olla koko ajan parempi, avoin ja oikeudenmukainen esimies, joka luottaa alaisiinsa. Haluan myös itse vaikuttaa valinnoillani, ja koska asun Helsingissä ja ajokilometrejä kertyy vuoden aikana aika paljon, siirryin syksyllä hybridistä täyssähköautoon. Näin autoilusta syntyvä hiilijalanjälkeni jää pienemmäksi.”

Teksti: Nita Torni
Kuva: Ella Kaasinen
Alkuperäinen artikkeli julkaistiin Porvoon Energian asiakaslehdessä 1/2022.