Siirry sisältöön

Vuoden nimikkourheilija 2021

Jesper Lindahl on Porvoon Energian Vuoden nimikkourheilija

Akilleen Green Team -pyöräilyjoukkueeseen kuuluva Jesper Lindahl on valittu Porvoon Energian Vuoden nimikkourheilijaksi.

Yläasteiässä Jesper Lindahl lähti mukaan maastopyöräilyyn kavereittensa kanssa. Innostuksen kasvaessa vuorossa oli pyöräsuunnistus, jossa hän oli mukana nuorten maajoukkueessa. Kun oheistuotteena löytyi treenimuotona myös maantiepyöräily, osti hän ensimmäisen maantiepyöränsä ylioppilaslahjaksi saamillaan rahoilla. ”Muutama vuosi myöhemmin panostin kunnon maantiepyörään ja parikymppisenä aloitin kilpailemisen”.

Jesper Lindahl

Syntynyt: 9.6.1997 Porvoossa
Perhe: äiti, isä ja 20-vuotias sisko, sheltti-koira Nocco
Asuu: Jyväskylässä
Opiskelee: Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa

Jesper opiskelee liikunnanopettajaksi Jyväskylän yliopistossa ja asuu myös tätä nykyä Jyväskylässä. Yleensä hän on pääsääntöisesti osallistunut omatoimisille harjoitusleireille.

”Opiskelun johdosta en ole voinut osallistua yhteisille leireille muiden tiimiläisten kanssa, mutta olen käynyt joululomilla harjoitusleireillä muun muassa Espanjassa Mallorcalla ja Gran Canarialla. Poikkeuksen tekee tämä korona-aika. Nyt on vain harjoiteltava Suomessa”.

Jesper on kotoisin Porvoosta ja hän painottaa oman seuransa Akilleen pyöräilyjaoston merkitystä. ”Huoltomiehet auttavat kisoissa. Seura hoitaa myös tarvittaessa kisa- ja treenimatkat, ja seuran kautta on myös hyvä tukiverkosto sekä muiden tiimikavereittenkin tuki”.

Tulevan kauden kilpailuista Jesper toteaa koronatilanteen vaikuttavan paljon kisoihin. Kisoja olisi Suomessa, jos korona sen vaan sallii. Esimerkiksi kesäkuussa pidettävät Porvoon Ajot ja SM-kisat ovat hänen omasta mielestään ne tärkeimmät kilpailut.

Jesper sanoo olevansa kiitollinen valinnastaan vuoden nimikkourheilijaksi ja saamastaan tuesta. ”Se on merkittävä tuki opiskelijalle. Treenileirit, kisamatkat ja pyöräilyvarusteet maksavat. Pyörä on kallis hankintana ja varaosat, joita siihen tarvitaan, ovat kalliita”.

Lindahl sopii Porvoon Energian toimitusjohtajan, energianeuvos Patrick Wackstömin mukaan siihen profiiliin, jota hän haki yhtiön nimikkopyöräilijää varten. ”Myös oman juhlarahastoni kautta yritän motivoida lahjakkaita nuoria urheilijoita, jotta heillä olisi suunnitelma B, kun urheilijan ura jonain päivänä päättyy joko kokonaan taikun se elämän tilanteiden muuttuessa jää harrastuspohjaiseksi. Tuemme Akilleen pyöräilyjaoston kautta Jesperiä, jotta hänellä on käyttöön varattu tietty summa harjoittelua varten”.

”Porvoon Energialla on valtava merkitys alueen urheilulle olemalla niin henkisesti kuin rahallisestikin läsnä eri lajeissa huipulle pyrkivien nuorten urheilijoiden kilpauran tukemisessa”, kiittelee Akilleen pyöräilyjaoston puheenjohtaja ja Green Teamin joukkueenjohtaja Ari Långsjö.

Jesper Lindahlin sijoittumiset

Pyöräsuunnistus:
Nuorten MM-kulta (viesti 2017)
Nuorten EM kultaa ja hopeaa (viesti 2015 ja 2017).
Paras henkilökohtainen sijoitus 4. EM (2017).
6 kpl SM-Kultaa, 5 kpl muita SM-mitalia.

2018
Maantiepyöräily: U23 SM 6.

2019
XCO U23 SM-kulta
Maantiepyöräily: U23 SM 5.
Rosendahl GP 2.
Syysetapit 3. etappi, kolmas.

2020
Rosendahl GP 2,
Kymiring GP 4.

Teksti: Maarit Gabrielsson
Alkuperäinen artikkeli julkaistiin Porvoon Energian asiakaslehdessä 1/2021.