Siirry sisältöön

Näytä kaikki Häiriötiedotteet Tiedotteet Artikkelit

Arkisto

Uusi vuosi, uusi osoite? Muista Porvoon Energian Muuttopuhelin!

Moni muutto osuu vuodenvaihteen tietämille. Uusi vuosi tuo silloin mukanaan myös uuden kodin ja kaiken sen kivan, mitä uuden asunnon sisustamiseen ja kodiksi laittamiseen liittyy. Tärkeää on muistaa muuttoilmoituksen teko ja sähkö- ja lämpösopimusten siirto uuteen osoitteeseen.

Porvoon Energian Muuttopuhelin on suora kanava muuttoon liittyvien sähkösopimusasioiden hoitamiseen. Muuttopuhelimessa voit hoitaa sähkösopimuksen päivityksen uuden asunnon tarpeita vastaavaksi ja samalla ilmoittaa uuden osoitteesi järjestelmäämme kirjattavaksi. Alle koostamamme muuttajan muistilista auttaa viemään muuton kunnialla maaliin!

Muuttajan muistilista

Muuttoilmoitus ja postin kääntäminen

Tee muuttoilmoitus sekä postille että maistraatille. Virallisen muuttoilmoituksen voi tehdä jopa kuukauden ennen muuttoa.

Sähkösopimus

Sähkösopimuksen päivittäminen on hyvä hoitaa viikkoa, paria ennen suunniteltua muuttopäivää. Ajoissa hoidettu sopimuksen solmiminen tai päivitys varmistaa, että sähköt ovat päällä uudessa osoitteessa heti muuttopäivästä lähtien. Porvoon Energian vihreä sähkö on ilmastoystävällinen valinta!

Muut sopimukset

Mikäli muutat omakotitaloon, muista tehdä myös jätehuolto-, kaukolämpö- ja vesisopimukset.

Internet

Kerrostaloissa on nykyisin usein yhtiövastikkeeseen sisältyvä laajakaista. Jos näin ei ole, sovi nykyisen operaattorisi kanssa yhteyden siirrosta tai solmi uusi sopimus.

Kotivakuutus

Selvitä vakuutusyhtiösi kanssa, sopiiko nykyinen kotivakuutuksesi myös uuteen kotiisi. Kannattaa myös tarkistaa, kattaako kotivakuutuksesi mahdolliset muuton aikana tapahtuvat vahingot.

Muuttoapu

Muuttoon tarvitaan monenlaista: pakkauslaatikoita, auttavia käsiä sekä tietenkin auto tavaran kuljettamiseen. Saatko porukan kasaan vai tarvitsetko muuttofirman? Muuttopäivän valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin!

Muuttopäivä

Muuttopäivä kannattaa ilmoittaa myös työnantajalle, koska työntekijä saa useimmiten pitää yhden palkallisen muuttopäivän.

Muuttotarkastus

Uusi vuokra-asunto kannattaa tarkastaa ja dokumentoida, ja mahdolliset puutteet ja korjaustarpeet kirjata ja ilmoittaa vuokranantajalle jo ennen tavaroiden sisään kantamista.

Asukkaaksi ilmoittautuminen

Ilmoita uudelle taloyhtiöllesi, että olet muuttanut talon asukkaaksi. Isännöitsijä ja huoltoyhtiö vaihtavat nimesi asunnon ulko-oveen sekä kirjaavat sinut taloyhtiön asukasrekisteriin.

Ilmastotekoja voi tehdä myös muuttaessa!

Porvoon Energian vihreä sähkö on luonnollinen valinta sinulle, joka haluat, että sähkösi on ilmastoystävällistä ja vastuullisesti tuotettua. Kaikki myymämme sähkö on hiilineutraalia ja uusiutuvaa. Kaikki tuottamamme kaukolämpö on lähes 100-prosenttisesti uusiutuvaa. Lue lisää: https://pbe.fi/fi/yritys/yhteiskuntavastuu/.