Siirry sisältöön

Ebbo Venlat

Johanna Koskivaara: Kartanlukutaidon opettelu pitänyt alkaa nollasta

Johanna Koskivaara (43) kertoo harrastaneensa liikuntaa jo nuoresta pitäen, ja kilpailtuakin on tullut hieman. Viime kevääseen asti liikunta oli hänen mukaansa kuitenkin liian pitkään tauolla, kunnes taas suunnistukseen mukaan lähteminen toi sen uudelleen osaksi elämää.

“Mutta suunnistanut en ole ikinä, en edes koulussa.”

Hän kertoo nyt joutuneensa opettelemaan paljon uusia asioita suunnistukseen liittyen.

“Kartanlukutaidon olen aloittanut ihan nollasta. Opettelun jälkeen sujuu jo paremmin, jopa hyvin, mutta välillä tulee pahoja huteja.”

Vaikka edellä mainittu kartanluku on ollut hänelle yksi tärkeimmistä asioista, joita on pitänyt opetella, on Johanna kuntoakin kohottanut monin eri tavoin.

“Viikon harjoittelut vaihtelevat. Jumppa ja padel on joka viikko ja sen lisäksi uintia, kävelyä, spinningiä, maastohiihtoa ja ihan mitä mieli tekee. Treeniohjelmaamme on kuulunut myös osallistuminen paikallisten suunnistusseurojen kuntosuunnistuksiin.”

Johanna pitää suunnistuksessa vaikeimpana kartan lukemista samalla, kun juoksee.

“Metsässä liikkumiseen on tullut vähän kuin himo. Siellä unohtuvat kaikki muut asiat, ja tunnelmat metsälenkin jälkeen ovat aina ihan mahtavia, vaikka itse suunnistus ei olisikaan sujunut odotetulla tavalla.”

Pimeä aika oli Johannan mukaan haastavaa.

“Nyt on jo helpompaa lähteä työpäivän jälkeen ulos liikunnan pariin, kun on edes vähän valoa taivaanrannalla.”

Hän katsoo, että kulunut vajaa vuosi on ollut todella antoisaa ja hauskaa aikaa.

“Odotan kisoja sekavin tuntein. Haluan kovasti kokea Jukolan fiilistä ja päästä testaamaan taitojani. Toisaalta myös hieman hirvittää, että mihin tuli lähdettyä mukaan.”

Johanna kertoo, että hänen Jukolan Viestiin lähtemisestä ja siihen valmentautumisesta tuli myös koko perheen yhteinen projekti.

“Kaksi perheestä on ilmoittautunut Jukolan talkoolaisiksi. Tytärkin innostui lajista ja aloitti suunnistusharrastuksen.”

Julkaisemme Ebbo Venlat -sarjassamme esittelyartikkelit kaikista joukkueen jäsenistä. Kun seuraat kanaviamme, pääset lukemaan jutut heti, kun ne on julkaistu! Sarjan aiemmat osat:

Rohkeat naiset kartalla

Marianne Nordström: Liikunta on aina ollut osa elämääni

Miranda Hanska: Vaikeinta etäisyyksien hahmottaminen

Petra Bärlund-Hämäläinen: Kiikkustuolissa hyvä muistella

Teksti ja kuvat: Maarit Gabrielsson

Porvoon Energia mukana tukemassa Ebbo Venloja

Porvoon Energia on osa paikallisyhteisöä ja porvoolaisten oma vastuullinen yhtiö, joka haluaa olla mukana kehittämässä ja tukemassa paikallista hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta.

Yhtiö kohdentaa tuen erityisesti lasten ja nuorten joukkueurheiluun ja kulttuuriin Porvoon seudulla, mutta tukee myös paikallisia tapahtumia ja kampanjoita sekä seuroja, yhdistyksiä ja muita yleishyödyllisiä toimijoita.

Porvoon Energia on mukana mahdollistamassa Ebbo Venlojen talvikauden harjoittelua.

Sponsorointi