Siirry sisältöön

Ebbo Venlat

Marianne Nordström: Liikunta on aina ollut osa elämääni

Marianne Nordström (48) kertoo harrastavansa säännöllisen epäsäännöllisesti vuoden aikojen mukaan polkujuoksua, lenkkeilyä, pyöräilyä, uintia ja kansallispuistoissa vaeltamista. Taustalta löytyy myös ratsastuskokemusta.

“Suunnistanut en ole koskaan. Vanhin tyttäreni Nea Nordström puolestaan on suunnistanut lapsuudessaan ja tämä on minun ainut aikaisempi kosketuspintani suunnistukseen. Nea toimii meillä Ebbo Venlojen varajäsenenä.”

Marianne kertoo viihtyvänsä luonnossa, joten metsässä liikkuminen ei ole hänelle vierasta.

“Toki pilkkopimeää metsää vierastan.”

Aikaisempaa kartanlukutaitoaan hän pitää olemattomana, ja on joutunut opettelemaan sen taidon alusta alkaen.

“Olen nyt harjoitellut yleisimpiä karttamerkkejä, kompassin käyttöä, maaston lukemista ja hahmottamista ja Emit-lukijan käyttöä (elektroninen leimausjärjestelmä).”

Viime keväästä syksyyn Ebbo Venlat osallistuivat OK Trianin järjestämiin kuntosuunnistuksiin viikoittain, joskus useamman kerran viikossa. Kisatunnelmaa he pääsivät kokemaan syksyllä Raatojuoksussa.

Neljällä Venlalla on ollut hauskaa yhdessä ja Marianne kertoo, että heidät kuulemma kuulee, kun he ovat metsässä, koska toistaiseksi he ovat lähes aina olleet samaan aikaan radalla, jolloin naurut ja kommellukset ovat väkisinkin kantautuneet muiden korviin.

Talvikausi Mariannella koostui yhteisistä viikoittaisista kansalaisopiston voimistelutunneista, Padelista, uinnista ja kotitreeneistä kuntopyörällä ja juoksumatolla, pyöräilystä ja normaalista arkiliikunnasta.

“Tässä lajissa on vaikea mitata kehittymistään, mutta uskallan väittää, että kartanluku onnistuu nykyään aikaisempaa paremmin.”

Mariannellakin suunnistuksessa vaikeinta on kartan tulkitseminen ja etäisyyksien hahmottaminen.

“Tämän lisäksi on ns. ikänäkö, joka tuo omat haasteet kartan lukemiseen.”

Hän ihmettelee miten kompassinkäyttö, kartan lukeminen ja juokseminen voi onnistua samaan aikaan ilman, että on nenällänsä turpeessa.

“Kuluneen talven osalta kaikki suunnistukseen liittyvä on saanut olla ‘talviunilla’. Olen pyrkinyt ylläpitämään kuntoani, ja jos mahdollista kohentaa sitä h-hetkeä ajatellen. Odotan kisoja toistaiseksi levollisin mielin. Uskon että, kun kylällä alkaa taas talven jälkeen valmistelut, ja lähestymme varsinaista tapahtumaa kasvaa myös terve jännitys. Mahdolliset unettomat yöt jäänevät kisaviikolle.”

Marianne sanoo, että hänen perheensä on suhtautunut tähän kaikkeen kannustavasti.

“Osallistumiseni on saanut oheisseuraamuksena muutkin perheen jäsenet liikkumaan.”

Julkaisemme Ebbo Venlat -sarjassamme esittelyartikkelit kaikista joukkueen jäsenistä. Kun seuraat kanaviamme, pääset lukemaan jutut heti, kun ne on julkaistu! Sarjan muut osat:

Rohkeat naiset kartalla

Miranda Hanska: Vaikeinta etäisyyksien hahmottaminen

Petra Bärlund-Hämäläinen: Kiikkustuolissa hyvä muistella

Johanna Koskivaara: Kartanlukutaidon opettelu pitänyt alkaa nollasta

Teksti ja kuvat: Maarit Gabrielsson

Porvoon Energia mukana tukemassa Ebbo Venloja

Porvoon Energia on osa paikallisyhteisöä ja porvoolaisten oma vastuullinen yhtiö, joka haluaa olla mukana kehittämässä ja tukemassa paikallista hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta.

Yhtiö kohdentaa tuen erityisesti lasten ja nuorten joukkueurheiluun ja kulttuuriin Porvoon seudulla, mutta tukee myös paikallisia tapahtumia ja kampanjoita sekä seuroja, yhdistyksiä ja muita yleishyödyllisiä toimijoita.

Porvoon Energia on mukana mahdollistamassa Ebbo Venlojen talvikauden harjoittelua.

Sponsorointi