Siirry sisältöön

Ebbo Venlat

Rohkeat naiset kartalla

Maailman suurin suunnistusviestitapahtuma Jukolan viesti järjestetään Porvoossa kesällä Epoon kylässä 17.-18. kesäkuuta.

Tapahtumaan osallistuu myös epoolainen nelihenkisestä naisjoukosta koostuva Ebbo Venlat -joukkue, johon kuuluvat Petra Bärlund-Hämäläinen, Johanna Koskivaara, Miranda Hanska ja Marianne Nordström.

Idea osallistumisesta heille tuli viime vuoden toukokuussa kyläläisille pidetyssä Jukolan viestin infotilaisuudessa. Keskenään tutut naiset Epoon kylältä innostuivat mukaan lähtemisestä, ja kisojen järjestäjä, itäuusmaalainen suunnistusseura OK Trian otti heidät kummijoukkueeksi.

OK Trian maksaa Ebbo Venlojen osallistumisen Jukolan viestiin. Koko pakettiin sisältyy seuran suunnistuskoulu, ilmaiset harjoituskartat sekä gps-seuranta Jukolassa.

Paikallisella Venla-joukkueella alkoi vuoden kestävä ohjattu valmennus tulevaa koitosta varten. Valmentajana heillä on OK Trianin Terese Hagman. Täynnä energiaa ja iloa hehkuvat Ebbo Venlat kertovat Porvoon Energian kotisivuilla omista taustoistaan ja, miten he kokivat suunnistamisen aloittamisen ilman mitään aiempaa kokemusta.

Kompassin käyttö ja kartanluku olivat heille vieraita, välimatkojen hahmottaminen ja miten tuo kaikki piti yhdistää nopeaan liikkumiseen. Lopputulemana ennen kilpailuja he kokevat, että tämä on kokemus, jota voi vanhana hyvillä mielin muistella hulluna ideana, joka toteutui!

_ _ _

Julkaisemme Ebbo Venlat -sarjassamme esittelyartikkelit kaikista joukkueen jäsenistä. Kun seuraat kanaviamme, pääset lukemaan jutut heti, kun ne on julkaistu!

Marianne Nordström: Liikunta on aina ollut osa elämääni

Miranda Hanska: Vaikeinta etäisyyksien hahmottaminen

Petra Bärlund-Hämäläinen: Kiikkustuolissa hyvä muistella

Johanna Koskivaara: Kartanlukutaidon opettelu pitänyt alkaa nollasta

Teksti ja kuvat: Maarit Gabrielsson

Porvoon Energia mukana tukemassa Ebbo Venloja

Porvoon Energia on osa paikallisyhteisöä ja porvoolaisten oma vastuullinen yhtiö, joka haluaa olla mukana kehittämässä ja tukemassa paikallista hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta.

Yhtiö kohdentaa tuen erityisesti lasten ja nuorten joukkueurheiluun ja kulttuuriin Porvoon seudulla, mutta tukee myös paikallisia tapahtumia ja kampanjoita sekä seuroja, yhdistyksiä ja muita yleishyödyllisiä toimijoita.

Porvoon Energia on mukana mahdollistamassa Ebbo Venlojen talvikauden harjoittelua.

Sponsorointi